Regelmatig spreek ik met mensen over mijn streven naar een natuurlijker levensstijl en mijn keuze voor producten met natuurlijke ingrediënten. Dit leidt vaak tot interessante gesprekken. In die gesprekken krijg ik vaak diverse redenen te horen waarom men nee zegt tegen natuurlijke producten. Vandaag bespreek ik de top drie.

Dat heb ik helemaal niet nodig

Ik voel me gezond, ik heb geen noemenswaardige problemen dus het zal allemaal wel loslopen! Fijn dat je je nu goed voelt, ik ben heel blij voor je. Maar voel je je over vijf of tien jaar nog steeds goed?

Wist je dat je huid je grootste orgaan is? Weet je dan ook dat de huid niet werkt als een barrière maar letterlijk alles opzuigt wat je erop smeert? Nu je dat weet, begin je je al zorgen te maken over alle minder veilige ingrediënten die je er dagelijks opsmeert! Nee, lees dan dit artikel – etiketten checken: weet wat je smeert en denk dan nog eens rustig na over het antwoord.
Gifstoffen opgenomen door de huid stapelen zich cumulatief op in je lichaam. Lichaamsbekende natuurlijke stoffen kan je lichaam verwerken en afvoeren. Maar niet lichaamseigen, onnatuurlijke stoffen worden opgeslagen in onder andere je buikvet. Of het lichaam kan het gaan inkapselen om je te beschermen.

3 redenen om niet voor natuurlijke verzorging te kiezen | natural care | skincareAlarmerend

Wat mij zo alarmeert is de enorme toename aan –ook al op jonge leeftijd – aan kanker, hartaandoeningen en andere ziektes. Is er onomstotelijk bewezen dat hier een relatie bestaat? De één zegt ja en de ander nee, het ligt er een beetje aan uit welke hoek de reactie komt. Maar zoek zelf eens op google en vorm je eigen mening, laat je niet aanleunen wat een ander zegt. Neem ook vooral niets van mij aan. Ik ben zelf ook boeken en sites gaan uitpluizen en ik ben tot de conclusie gekomen dat het allemaal héél onduidelijk is.

Daarom kies ik het zekere voor het onzekere en ben ik aan het overstappen naar natuurlijke producten.

Als het zo slecht is mogen ze het niet verkopen, dus!

Ja jammer maar zo werkt het dus niet, helaas! Gelukkig hebben we in Europa wel meer controle dan in Amerika, maar er is geen consequente controle bij producten die vallen onder de cosmetica wet. De voedsel- en waren autoriteit (NVWA) controleert steekproefsgewijs wanneer de producten al op de markt zijn. Je kunt je voorstellen dat hiermee veel gemist wordt. Daarnaast wordt er niet gekeken naar effecten op lange termijn, maar naar de hoeveelheden van de minder veilige ingrediënten. Wanneer deze binnen de norm zijn is er volgens hen niks aan de hand. De cumulatieve opstapeling wordt helemaal niet mee gewogen in de steekproef.

De bedrijven die verzorgingsproducten en make-up verkopen zijn helaas vaak meer gericht op winst behalen, en meestal niet op de veiligste zorg voor jou.

Laat jij hen bepalen wat ‘goed’ voor jou is of ga jij vanaf nu aan het roer staan!

Het zijn dure producten

Ja, het klopt dat natuurlijke producten vaak meer kosten. Dit heeft meerdere oorzaken. Één ervan is, dat de inzameling van ingrediënten die natuurlijk en pesticiden-vrij moeten zijn, veel arbeidsintensiever is. De opbrengst is vaak kleiner waardoor het ingrediënt duurder is dan bij massa kweek waar gebruik wordt gemaakt van allerlei middelen om planten sneller te laten groeien. Of er wordt gekozen voor een synthetische versie wat in een laboratorium wordt ontwikkeld. Hierdoor kunnen ze de kosten laag houden en goedkoop aanbieden.

Een tweede reden is dat er geen massa productie van plaatsvindt. Dus hoe minder kan worden geproduceerd hoe duurder over het algemeen het product.

Maar wat veel mensen niet weten is dat je negen van de tien keer minder nodig hebt van een product met natuurlijke ingrediënten. Je doet dus langer met een product waardoor de prijs per gebruik weer afneemt. Waarom je er minder van nodig hebt? Natuurlijke ingrediënten die zo puur mogelijk worden verwerkt zijn veel potenter qua werking dan welk synthetisch ingrediënt dan ook.

Zo heb ik de grootte van een erwt nodig van mijn tandpasta en de hoeveelheid shampoo als een stuiver.

Kies jij voor goedkoop – maar op termijn duurkoop of kies je voor natuurlijke kwaliteit!

Stel je toch voor hoe het is om een huid te hebben die gevoed is en vrij van problemen. Dat je geen extra stress loslaat op je lichaam wat al zoveel andere dingen moet reguleren. Hoe fijn is het als jij en je gezin op natuurlijke wijze jullie gezondheid ondersteunen.

Natuurlijk is het geen garantie op een 100% gezond leven maar ik ben ervan overtuigd dat het er zeker aan bijdraagt. De keus is aan jou! Blijf je nee zeggen? Jouw keuze maar je bent nu in ieder geval iets beter geïnformeerd.

Wanneer je bewust kiest voor het beste voor je lichaam dan vind je het geld om dit te betalen!

De keuze

Die laat ik aan jou! Persoonlijk kies ik voor alle producten van Young Living omdat ik inmiddels overtuigd ben van de puurheid van hun verzorgingsproducten. Sinds ik het gebruik heb ik een gezonde huid, hoofdhuid en een vollere bos haar. De pure essentiële oliën gebruik ik ter ondersteuning van mijn gezondheid maar ze geven me ook mentale ondersteuning bij verwerking van verdriet, accepteren van situaties en helpen me meer vertrouwen in mezelf te krijgen. Sinds ik vanaf juni j.l. Young Living gebruik is mijn leven 180° ten positieve veranderd.

Komt dit door het gebruik van natuurlijke producten? Werkelijk geen idee! Al valt het me op dat ik van meer mensen die natuurlijke producten gebruiken soortgelijke ervaringen hoor.

Wil je er meer over weten? Laat dan een reactie achter dan neem ik contact met je op. Of – als je nog geen Young Living member bent – meld je aan voor mijn Facebook groep The Droplets voor meer informatie over de Young Living producten. Klik op de link om je aan te melden – vergeet niet de vragen te beantwoorden!