Met Valentijnsdag om de hoek leek het me een mooi onderwerp om eens aan te snijden. Wel een onderwerp waar ik me enigszins oncomfortabel bij voel, maar ik vermoed dat ik daar niet de enige in ben. Wij – en dan bedoel ik mijn generatie en daarvoor – zijn niet echt opgegroeid met praten over seks en slaapkamer gerelateerde zaken. Daarnaast ben ik door mijn verleden met seksueel misbruik wel op een hele verknipte manier met seks in aanraking gekomen. Mijn perceptie over seksuele zaken zal daarom wellicht verschillen van die van jou.

Wel luchtig

Ondanks mijn geschiedenis wil ik het vandaag wel luchtig houden. Al merk ik terwijl ik dit schrijf dat ik dat best lastig vind. Het is voor mij persoonlijk een beladen onderwerp, maar wel één waar ik meer aandacht aan wil besteden. Mede daarom ben ik op zoek gegaan naar manieren om seks voor mij juist fijn en aantrekkelijk te maken. Er zijn een vijftal tips die mij zeer aanspreken en die ik graag met jou wil delen.

Laag libido

Eerst nog één ding voordat ik aan het ‘opwindende’ gedeelte in de slaapkamer begin. Laat ik het eerst nog even hebben over de meest voorkomende seksuele disfuncties, namelijk laag libido.

43% van de vrouwen en 31% van de mannen heeft weleens te maken met seksuele disfunctie. En een laag libido staat bovenaan deze lijst.

Dus als je het gevoel hebt dat je wel wat hulp in dit departement kunt gebruiken, dan ben je niet de enige! Een aantal veroorzakers:

* Anticonceptiepil
* Menopauze
* Leeftijd
* Familieproblemen en stress
* Depressie en angsten
* Trauma’s uit het verleden

Speelt één of meerdere onderwerpen in jouw leven een rol dan raad ik zeker aan dit blog door te lezen en je aan te melden voor mijn online event.

Tip 1 goede communicatie

Om maar gelijk met de – in mijn ogen – belangrijkste tip te beginnen, communiceer goed met elkaar! Wat ik daarmee bedoel is dat je vertelt en deelt hoe je je voelt, wat je prettig of niet prettig vindt. We kunnen niet van elkaar raden hoe we ons voelen, daarom is open erover praten zo belangrijk. Zo leer je elkaar beter kennen maar je leert ook je eigen grenzen aangeven. Iets wat in seks nog wel eens moeilijk kan zijn. De beleving moet uiteindelijk prettig en aangenaam zijn. 

Iets wat je later nog zo vaak mogelijk wilt herhalen 😉 . Maar als je je ongemakkelijk voelt dan wordt het al snel beladen, ga je het vermijden en sluit je jezelf af. Ik heb dit heel extreem ervaren en had zelfs therapie nodig om hiermee om te leren gaan. Maar ik denk dat er genoeg vrouwen zijn die begrijpen wat ik hier zeg, toch?!

Tip 2 in the mood komen

Heb jij gelijk zin? Of heb je net als ik een aanloopmomentje nodig? Om je voor te bereiden op een fijne tijd met je geliefde. Waarin je je lichaam langzaam wakker schudt en je sensualiteit laat ontwaken. Zeker als we druk zijn is deze vaak diep ondergesneeuwd en moet je haar even aanwakkeren.

Plan het in je agenda – wellicht in overleg 😉 Hierdoor heb je iets om naar uit te kijken, eventueel al over te fantaseren, wat jullie gaan doen, hoe het gaat voelen. Misschien kun jij het visualiseren, ervaar hoe je lichaam hierop reageert. Stuur op de dag zelf een spannende berichtje naar je geliefde zodat jullie samen al meer ‘in the mood’ komen.

En als laatste een heerlijke olie in je diffuser – ja ja, hier zijn ook olietjes voor 😉 – of smeer je er lekker mee in.  Kies voor Sinaasappel, Geranium of Sensation om alvast je zintuigen wakker te schudden en je lijf voor te bereiden op de liefde. Je kunt essentiële oliën op nog veel meer manieren gebruiken in de slaapkamer. Denk ook eens aan een gezond en natuurlijk glijmiddel, extra lichamelijke stimulans  maar ook om je drive weer te stimuleren – dit geldt ook voor de mannen. Wil je hier meer over weten, meld je aan voor mijn online event ‘Spice up your love life’, donderdag 25 januari a.s. om 20.30 uur.

Tip 3  lekker douchen of een warm bad

Heb je tijd? Gun jezelf dan een heerlijk warm bad – wellicht met een heerlijke olie als lavendel of Stressaway om mee te ontspannen. Besteed bij het inzepen al aandacht aan de streling van je hand op je huid, stel je alvast voor hoe straks je geliefde je huid streelt. Sluit je ogen en laat dit gevoel goed binnenkomen. Welk deel van je lichaam reageert? Of wordt misschien wakker 😉

Het je een drukke dag gehad, neem dan even de tijd voor een korte douche. Scheer je benen en alle plekken die jij geschoren wilt hebben. Zodat je straks heerlijk fris tussen de lakens kunt glijden.

Tip 4 smeer jezelf in

Smeer jezelf van top tot één in met een lotion die je zintuigen nog verder prikkelt. Let op dat je er één met natuurlijke ingrediënten gebruikt! Want je wilt toch niet dat je geliefde kwalijke stoffen binnenkrijgt?  Ik gebruik een lichaamsolie met de etherische olie Sensation erin maar er zijn nog meer opties. Wil je weten welke? Schrijf je dan in voor mijn online event!

Tip 5 gebruik essentiële oliën (EO) in de slaapkamer

Je kunt EO’s heel goed gebruiken in de slaapkamer op diverse manieren. Mijn voorkeur gaat uit naar heerlijke oliën in de diffuser en ik heb een homemade glijmiddel met stimulerende EO’s erin. Nu weet ik tenminste wat er bij me naar binnen gaat terwijl het tegelijkertijd meer sensatie brengt.

Een aantal oliën die hier heel geschikt voor zijn: Clary Sage, Sensation, Ylang Ylang, Joy

Nog een favoriet van mij is een heerlijke sensuele massage die je aan elkaar geeft. Met deze mix wordt dat een ware sensatie voor je lijf en zintuigen.

Ik noem deze mix ook wel mijn ‘Tintelende massage olie’

* 30 ml draagolie – amandel, jojoba, V-6
* 5 druppels Peppermint
* 5 druppels Black Pepper
* 5 druppels Sensation

Je kunt eventueel de draagolie en Sensation druppels vervangen met Sensation massage olie.

Iets bijzonders in de slaapkamer? Vorig jaar maakte ik mijn eigen rozenwater, ook heerlijk om te gebruiken als linnenspray 😉 .

Wil je meer recepten? Vergeet je dan niet in te schrijven!

Waardeer en respecteer elkaar

Geen tip maar in mijn ogen wel super belangrijk in elke relatie. Deze twee dingen worden wel vergemakkelijkt als je ook open met elkaar communiceert. Vaak gaat het hier namelijk mis. Je komt op een ander spoor, je praat niet meer met elkaar en de waardering en het respect lijkt daarmee uit de deur te vliegen.

Neem de tijd voor elkaar! Kies bewust voor een date night als je beide of één van de twee een drukke agenda heeft. Spreek je waardering voor de ander uit, je vindt het toch ook fijn als iemand dat bij jou doet ;-). Neem elkaar niet voor lief. Maar bovenal wees lief en bedachtzaam naar elkaar.

Het is makkelijk om dit allemaal maar te laten en te verwachten dat de ander wel weet dat je van ze houdt. Maar daden zeggen zo veel meer en ik geloof oprecht dat je er dubbel zoveel voor terug krijgt.

Als laatste

Met alle tips lijkt het misschien net of ik een expert ben, allesbehalve zelfs. Maar dit is wat ik voor mezelf wens en door het op papier te zetten maak ik het krachtiger. Ik begeef me nu ook in de wondere wereld met oliën in de slaapkamer en ik hoop net als jij op een spannende en verrassende afloop. De ervaringen die ik gelezen heb stemmen mij positief. Maar ik ben wel zo nuchter om te weten dat een olietje geen wondermiddel is.

Mijn mindset, hoe ik over seks denk, hoe ik het ervaar en wat mijn issues zijn, daar zal ik mee moeten dealen. Maar door bovenstaande tips te volgen heb ik mezelf een leidraad gegeven een houvast. Ga je met mij mee op deze reis? Wil je ook meer halen uit je liefdesleven? Meld je aan dan gaan we er samen een mooi en intiem feestje van maken.

Klik op de foto hieronder voor toegang tot mijn FB groep The Droplets waar ik het aanstaande donderdag 1 februari om 20.30 uur, uitgebreid ga hebben over essentiële oliën in de slaapkamer en andere gerelateerde zaken als libido, hormoontjes etc.