Fruitvliegjes. Word jij er ook helemaal gek van? Het is weer zomer en hoe lekker dat ook is, het heeft ook een paar minder leuke kanten. Fruitvliegjes! Grrrr zo super irritant en hoe krijg ik ze nou het snelste weg!?

Ik zocht een aantal oplossingen en vond er een paar, en het leek me handig die ook met jou te delen. Ik ben vast niet de enige met deze frustratie 😉

De makkelijkste oplossing is om iets te kopen, maar of dat je van je probleem afhelpt, geen idee. Ik ben meer van het zelf iets in elkaar flansen, je kent me, toch?

Diy fruitvliegjes vallen

Rijp fruit

Bron: The real farmhouse

Gooi wat overrijp fruit in een pot met een paar kleine stukjes brood. Vouw een trechter van een papiertje en zet dit vlakbij je fruit neer.

Gist

Bron: blog Pixiehill

Deze dame heeft naar eigen zeggen alles uitgeprobeerd en haar geheim is gist in water. Neem een theelepeltje gist een snufje suiker en vul je kopje met warm water.

Rode wijnazijn

Bron: Simply Stacie

Deze tip ben ik momenteel aan het uitproberen, al heb ik nog niet echt het idee dat het werkt 🙁 . Gooi rode wijnazijn in een potje, plastic folie erover spannen wat gaatjes erin en gaan met die …..fruitvliegjes 😉

Stukje banaan in broodzak

Bron: Simple living country gal

Dit is voor mij een hele nieuwe tip die ik nog niet eerder ben tegen gekomen. De methode is simpel! Snij een stukje banaan (inclusief schil) af en plaats in een lange broodzak. Vouw het uiteinde een stukje om zodat de zak openblijft. Door de lengte van de zak werkt het als een val. De vliegjes weten wel de weg te vinden naar de banaan maar niet terug. Klinkt op zich plausibel maar ik vind de opening wel heel groot waardoor ontsnappen juist wel een mogelijkheid is. Wanneer mijn volgende broodzak leeg is ga ik deze zeker testen.

Appelcider azijn

Bron: Yummy mummy club

Het meest gepubliceerde anti fruitvliegjes recept is denk ik deze. Namelijk appelcider azijn met een scheutje afwasmiddel in warm water. Bij mij heeft deze vorig jaar niet gewerkt, vandaar mijn zoektocht naar andere mogelijkheden. Maar blijkbaar werkt het bij anderen wel en goed ook. Geen idee waarom bij mij niet. Misschien doe ik het verkeerd, al lijkt dat bijna onmogelijk met zo’n simpel recept. Of ik heb gewoon hele kieskeurige fruitvliegjes. Ik gok het laatste 😉

Essentiële oliën

Bron: Wide open country

Maak een spray met water en de essentiële olie (EO) Lemongrass en spray rond de plekken waar de fruitvliegjes zich ophouden.

Maar met EO’s zijn er nog meer tips. Je kan ook Purification™ een kommetje water bij het fruit plaatsen. Of Purification™  op een watje onder je vuilnisbak deksel plakken. Fruitvliegjes houden absoluut niet van deze geur. Bijkomend voordeel is bij de vuilnisbak methode dat ook de andere geurtjes meer verdoezeld worden. En zeg nou zelf, dat is in de zomer ook niet verkeerd.

Wil je trouwens deze zomer meer leren over wat je allemaal met EO’s kunt vervangen, maken en nog veel meer? Meld je snel aan voor het Young living Summer of Oils event. Klik op de foto en beantwoord de eerste vraag met Summer of oils event.

Summer of oils event 2017

Bier, sap en wijn

Bron: Curbly

Verbouw een mason jar tot een fruitvliegen val en gooi er bier, wijn of sap in om ze te vangen.

En nog wat opties

Ook kwam ik nog tegen dat fruitvliegjes niet houden van basilicum, dus heb jij een plantje in huis staan? Zet die dan bij je fruitschaal neer, hopelijk blijven ze dan helemaal weg.

Heb je toevallig nog ergens cederhout liggen, maak daar dan kleine stripjes van en zet die in een glas vlakbij de fruitschaal. De geur weert – net als bij de basilicum – de beestjes af. Geen cederhout in huis? Gebruik dan een paar druppeltjes Cedarwood EO in water, heeft dezelfde werking.

Inmiddels wel een aardige verzameling wat je allemaal tegen fruitvliegjes kunt doen. Ik heb voorlopig dus weer genoeg te testen. Volg mijn test resultaten op mijn Facebookpagina en laat het weten of iets bij jouw heeft gewerkt. Hoe meer er mee helpen met testen hoe beter de informatie op deze pagina wordt!

Wat is jouw favoriete methode of welke wil je juist eens uitproberen? Laat het weten en deel vooral je eigen ervaringen in de reacties. Goede tips vermeld ik in het blog artikel!

9 manieren om fruitvliegjes te laten verdwijnen.

Pin voor later!