Had ik het vorige week nog over aftersun gel, vandaag ga ik je vertellen hoe ik mijn hoofd en de rest koel hou. Hiervoor gebruik ik mijn magische airco uit een flesje – of simpelweg verkoelingsspray😍. En ik vertel je ook nog wat mijn favoriete vakantie olietjes zijn.

Airco uit een flesje

Deze verkoelingsspray is voor mij ‘de ontdekking’ van 2017! Dit recept had ik al vele jaren eerder moeten hebben. Maar ja, dat is niet zo dus ik zal er verder niet over zeuren 😋. Al jaren kan ik niet echt goed tegen warmte, mijn hoofd gaat bonzen, ik word duizelig en kan het zelfs benauwd krijgen. De warmte kon wat mij betreft gestolen worden. Maar waarom ga je dan in hartje zomer naar Tenerife? IJsland is voor jou dan een betere keus. Ja ja, ik hoor het je denken 😊.

Dit jaar zijn we met vrienden op vakantie die alleen in deze periode kunnen. Na wat zoeken op internet heb ik begrepen dat de gemiddelde temperatuur op Tenerife rond de 27 graden ligt en dat het er bijna altijd waait. Dus dat leek me te overzien en met deze verkoelingsspray is het helemaal geen probleem meer. Nee echt niet! Je gelooft me niet! Dan kan ik je alleen vragen het recept te maken en te gebruiken, oordeel dan zelf maar 😋.

Instant verkoeling uit een flesje met deze homemade verkoelingspray!Ingrediënten verkoelingsspray

Die heb je als het goed is al in huis (behalve de toverhazelaar maar die kun je ook weglaten) want je hebt toch al mijn aftersun gel gemaakt 😉. Dit keer heb je 50 ml water – bij voorkeur gedestilleerd – 50 ml toverhazelaar – 10 – 15 druppels lavender en 10 – 15 druppels peppermint – klein snufje (zee) zout. Alles in een sprayflacon, even schudden en sprayen maar.

Spray niet in je gezicht!

Ik spray regelmatig achter in mijn nek, op mijn armen, benen en voeten. Maar je kunt ook je boezem of onderrug inspuiten. Kies de plekjes die voor jou aangenaam voelen. Maar let weer op met inspuiten vlak voordat je gaat slapen, door de peppermint kan het zijn dat je niet goed in slaap valt. Deze spray mag niet gebruikt worden op de huid van kinderen. Bij kinderen dienen essentiële oliën altijd verdund te worden naar leeftijd, de verhoudingen in dit flesje zijn te sterk!

Multifunctioneel goedje

Deze verkoelingsspray kun je gebruiken bij alle soorten warmte! Ben je net als ik, dat je af en toe je hoofd in de koelkast steekt of dat je niet weet hoe snel je verkoeling moet zoeken, maak dan deze verkoelingsspray en bewaar het in de koelkast voor een extra verkoelend effect. Of draag het bij je zodat je ten alle tijden je airco kunt gebruiken.

Bedenk wel dat met kraanwater – buiten de koelkast – deze airco uit een flesje beperkt houdbaar is. Maak dan een kleinere hoeveelheid aan. Kies je voor gedistilleerd water dan is deze spray gegarandeerd buiten de koelkast minimaal  twee weken houdbaar.

Nog meer in mijn toilettas

In plaats van allerlei middeltjes tegen jeuk, een onrustige buik/stoelgang, de sniffels door de vliegtuig airco en nog veel meer, heb ik nu een paar basic olietjes bij me om ons indien nodig bij te staan. Zo heb ik purification gebruikt rond mijn oren om het dichtklappen in het vliegtuig te verminderen. Ook zit het op een watje gestoken in de sleuf van de airco om de muffe lucht te verfrissen en bijtende insecten te weren.

Nog een favoriet is mijn rollertje met cederwood en lavender voor een verkwikkende nachtrust. Oh en natuurlijk in een warm land met andere hygiëne eisen als in Nederland kan ik niet zonder mijn flesje digize. Ik kan dit gebruiken om mijn maag of darmen als ze van slag zijn te ondersteunen.

Zo gaaf dat ik al die winkel middeltjes kan vervangen voor puur natuur en het werkt ook nog! Iedere dag leer ik meer over de toepassingen van essentiële oliën. Alles wat ik leer en ervaar deel ik in mijn Facebook groep The Droplets. Will jij ook meer leren of weten meld je dan aan, we hebben nog steeds een leuk summer event met veel meer informatie over hoe je de oliën kan gebruiken tijdens de zomer. Wil je ook toegang tot het event, beantwoord vraag 1 dan met blog/summer dan regel ik de toegang. Tot ziens in de groep 😍.

Wat zit er standaard in jouw toilettas?