Lekker lang douchen, jezelf pamperen met heerlijke douchegel en scrub en uitgebreid verzorgen onder de douche waren voor mij onbekende begrippen. Ik sprong onder de douche en wilde altijd zo snel mogelijk klaar zijn. Mijn man daarentegen kan rustig een half uur onder douche staan en lekker tuttelen. Dit heeft mij lange tijd verbaasd, regelmatig vroeg ik ook wat hij daar dan uitspookte. Het steevaste antwoord was altijd dat hij heerlijk aan het tuttelen was. Wat ik interpreteerde als lekker ontspannen en zorgen voor jezelf.

Mijn doucheroutine was niet echt iets waar ik over nadacht, maar doordat mijn man er zo van kon genieten had ik het idee dat ik toch iets miste. Samen met mijn therapeute kwam ik er achter waarom douchen voor mij een soort opgave leek.

Mijn onthulling

Als kind werd ik misbruikt door mijn stiefvader en regelmatig gebeurde dit als ik onder de douche vandaan kwam.  Door zo snel mogelijk te douchen hoopte ik dat ik al uit de badkamer zou zijn voordat  hij weer naar binnen kwam. Ik ben me ook gaan realiseren dat ik op latere leeftijd altijd schrok als mijn man de badkamer deur opende. Wat ik weer kon associëren met mijn stiefvader die altijd weer ineens in de badkamer stond. Samen met mijn therapeute kon ik hiermee aan de slag. Ik heb die oude kinderangsten gelukkig overwonnen en de negatieve ervaringen in de badkamer heb ik een plekje kunnen geven. Dit ging echt stapje voor stapje maar inmiddels kan ik ook genieten van het doucheritueel en schrik ik niet meer als mijn man de badkamer komt inlopen.

Hierdoor is er een hele wondere wereld voor mij open gegaan. Zeker met mijn eigengemaakte douchegel, shampoo en scrubjes kan ik nu ook rustig twintig minuten vertoeven onder de douche. Een half uur ga ik ‘nog’ niet redden maar wie weet, in de toekomst… 🙂 .

Mijn doucheritueel

Ik start altijd met wat schouder oefeningen onder het warme water, daarna was ik mijn haar voor de eerste keer. Terwijl de shampoo kan inwerken scrub ik mijn hele lichaam. Ik spoel de shampoo uit mijn haar en de scrub van mijn lichaam en was mijn haar voor de tweede keer. Terwijl de shampoo zijn werk doet was ik me met deze heerlijke douchegel. Het schuimt heerlijk en ik smeer mijn hele lichaam er lekker mee in. Nog ingesmeerd scheer ik met een scheermesje de lichaamsharen die ik liever kwijt dan rijk ben 😉 . Weer alles lekker afspoelen en genieten van het warme water over mijn nek en rug (werkt altijd erg ontspannend). Afhankelijk van de shampoo die ik gebruik spoel ik als laatste mijn haar nog met een azijn conditioner.

Na het douchen

Als ik veel tijd heb dep ik mezelf droog maar net niet helemaal, en smeer mijn hele lichaam in met mijn luxe cacaoboter bodybutter. Bij weinig tijd smeer ik mezelf – nog nat – in met een heerlijke amandelolie en dep mezelf daarna droog.

Het begrip genieten van zorgen voor jezelf en lekker tuttelen begint steeds meer in te zinken. En ik ben er erg dankbaar voor want het is een cadeautje voor jezelf.

Oké, oké… nu dan eindelijk het douchegel recept want dat is wat je natuurlijk wilt weten!

Amandel douchegel, pure verwennerij voor je lichaam.Recept amandel douchegel

* 1 cup vloeibare castille zeep (kun je hier kopen)
* ¼ cup amandel of andere carrier olie (ik gebruik deze)
* 1 eetlepel kokosolie (kun je bij de supermarkt of hier kopen)
* 2 theelepels vitamine E olie (ik gebruik deze)
* 15-20 druppels van je favoriete essentiële olie, ik gebruik sinaasappel dit moment 🙂 .
* 1 cup gedestilleerd water (koop bij de supermarkt of hier online)

Hoe maak je deze douchegel

Gelukkig is dit ook weer een heel makkelijk en snel douchegel recept 😉 .

* Smelt de kokosolie (au-bain marie of in de magnetron)
* Mix alle ingrediënten voor de douchegel in een maatbeker met tuitje (schenkt makkelijk)
* Giet de mix in een goed schoongemaakte oude douchegel fles. Lukt het niet goed met het schenktuitje, gebruik dan een trechter.

Je kunt ook de hoeveelheid douchegel in tweeën delen en daardoor twee verschillende geurtjes toevoegen. Eén voor haar en één voor hem 😉 . Vergeet dan niet om de hoeveelheid essentiële olie te halveren!

Simpel toch?

We zijn nu vijf maanden aan het bloggen en hopen dat we jullie een beetje kunnen inspireren om je eigen producten te maken. Steeds vaker zien we berichten over allerhande narigheid die in onze schoonheids- en schoonmaakproducten zitten. Vaak niet echt goed of gezond voor ons lichaam en de natuur; op Facebook delen wij deze berichten om jou ook te informeren. Wil je niets van ons missen volg ons dan op Facebook, Twitter of Instagram. Wil je nog meer inspiratie volg ons dan op Pinterest, hier delen we honderden recepten van andere doe het zelf’ers 😉 .

Veel liefs en een heerlijk weekend!