In mijn artikel ‘een maand lang solo bloggen’ kun je lezen waarom ik besloot dat ik het over een andere boeg moest gooien. Dit had wel wat voeten in aarde want ik moest een heleboel wensen en verwachtingen loslaten. Ook het verzinnen hoe ik het anders kon doen nam wat tijd in beslag. Totdat ik op een dag ergens een blog las (helaas kan ik het niet meer terugvinden) wat mijn hele kijk op eigenlijk alles rond het bloggen op zijn kop zette.

De essentie

Met het bloggen wilde ik eigenlijk alles goed en tegelijkertijd doen. Want dat roepen al die tips die je overal terug kunt vinden op blogs over bloggen. Maar eigenlijk heb je daar niet genoeg uren voor in een dag. Zelfs niet als je geen werk hebt! Daarnaast kamp ik met nog wat gezondheid dingetjes – kun je meer over lezen in mijn artikel ‘herstellen met The Green Happiness’ – dus hoe pak je dat dan allemaal aan?

Het is eigenlijk heel simpel.

Stel vast wat jij het belangrijkste vind van je blog -> dat is je focus!

Hier hoefde ik niet lang over na te denken want kwalitatieve content aangekleed met mooie foto’s is voor mij het belangrijkste. Na deze vaststelling besteed je iedere dag – bij voorkeur in de ochtend (indien mogelijk) – tijd aan je gekozen focuspunt. Voor mij betekent dit, dat ik in de ochtenden content schrijf, ‘s middags maak ik foto’s, filmpjes en probeer ik recepten uit.

Plannen, automatiseren en accepteren

Plannen

Oké de ochtenden zijn dus duidelijk, dan schrijf ik mijn content. De middagen hebben nog wel wat gaten want ik hoef niet elke dag te fotograferen. Dus door al mijn onderwerpen van te voren in te plannen op datum weet ik wanneer ik mijn foto’s nodig heb. Ik gebruik hier trouwens Trello voor, wat een super hulpmiddel is dat! Maar daar kom ik in een ander blog uitgebreid op terug.
Onder content schrijven vallen ook de teksten voor de diverse social media kanalen dus die schrijf ik gelijk als mijn artikel klaar is en sla ik bij elkaar op. Zo heb ik altijd alles bij elkaar. Meestal plan ik één à twee middagen per week in om alles in te plannen voor social media.

Automatiseren

Twitter en Google+ berichten plan ik in Hootsuite, Facebook plan ik gewoon in Facebook en voor Instagram gebruik ik Planoly. Voordeel van Planoly vind ik dat je direct ziet hoe je geplande foto’s er in je tijdlijn uit gaan zien. Zo kun je nog schuiven als je een andere look of feel wilt hebben of meer balans. De geschreven teksten kopieer je makkelijk naar de betreffende kanalen, tijden selecteren en klaar is Klara 😉 .

Mijn persoonlijke favoriete social media kanaal waar eigenlijk de minste persoonlijke interactie op plaats vindt is Pinterest. Just love it! Uren kan ik hier op rondzwerven, uren die dus niet echt productief zijn. Dat moest ik dus echt veranderen want mijn focus is content! Tuurlijk moet ik ook inspiratie op doen maar moet dit echt uren kosten? De oplossing vond ik in Boardbooster. Het kost wel $5 per maand maar dit is echt de beste investering die ik tot nu toe voor het blog gedaan heb. Ook hier kom ik later uitgebreid in een blog op terug want er valt nog zoveel meer over te vertellen. Even in het kort: met Boardbooster kan ik één keer per maand een paar uur gaan pinnen en dit wordt, netjes verspreid over de maand, automatisch naar mijn borden en groepsborden gepind. Helemaal geen omkijken meer naar, yeah! Een leuke bijkomstigheid is dat ik nu bijna iedere dag volgers erbij krijg, het is mijn snelst groeiende social media kanaal. Terwijl ik er het minste voor doe.

Accepteren

Dat ik niet meer iedere dag alle social media kanalen af kan gaan om alles te lezen, delen, liken etc. Neem bijvoorbeeld Instagram, als je snel veel volgers wilt dan moet je volgens de tips iedere dag foto’s liken van mensen die je volgt, nieuwe accounts vinden en foto’s liken door middel van hashtags en het liefst ook nog op veel foto’s attent reageren. Serieus, dit kostte me ongeveer 5 uur per dag, ik werd er gek van. Wat leverde het op, twee of drie volgers die ook nog eens ontvolgen als je niet terug volgt.

Ik check één (soms twee) keer per dag al mijn social kanalen voor reacties om deze te beantwoorden. Maar daarnaast alleen op het ingeplande social media blok die week. Het deed me in het begin wel een beetje pijn want het is ook leuk om interactie te hebben met mede bloggers, maar ja, ik moet keuzes maken. Gelukkig heb ik een tussenweg gevonden met de Facebookgroep Bloggers – support je medebloggers van Celine Klooster. Op de dagen dat ik tijd heb ingepland voor social media duik ik in deze groep en maak er een leuke en gezellige, lees, like en deel middag van.

Van 1 keer per week publiceer ik vanaf nu 3 x per week, hoe ik mijn productiviteit heb vergroot kun je in dit artikel lezen.

De som van alles

Zorgt ervoor dat ik ondertussen ongeveer drie artikelen en één filmpje per week produceer. Voor de snelle rekenaar maak ik dus meer content dan ik publiceer per week dus ik heb ook nog een buffer voor wanneer ik me wat minder goed voel. Ook schrijf ik nu wekelijks een mail met daarin exclusieve recepten, printables, leuke wetenswaardigheidjes over mij, het blog, diy recepten van andere bloggers, tips en aanbevelingen. Mocht je interesse hebben schrijf je dan in onderaan deze pagina. Helemaal leuk is dat je dan ook toegang krijgt tot de bibliotheek met exclusieve recepten, mini-gidsen en printables.

Wat kun je verwachten

Dit is echt het laatste onderwerp, fijn dat je tot hier hebt gelezen 😉 .

De recepten en reviews worden gepubliceerd op de zaterdagen. Achtergrondinformatie, persoonlijke blogs en mijn ervaringen met bloggen kun je lezen op maandagen. Iedere woensdag wordt er een filmpje geplaatst op Youtube, dit kan soms een filmpje zijn wat je al in een artikel hebt gezien. Natuurlijk allemaal onder voorbehoud van mijn gezondheid, maar daar heb je vast wel begrip voor 😉 .

Yes klaar!

Bloggen doe ik niet alleen voor mezelf maar ook voor jou! Laat me gerust weten waar je meer over wilt lezen. Laat het in een reactie achter of mail naar info {at} hoemaakjedat {.} com