Lange, volle wimpers: wie wil dit nou niet? Toen de wimpers uitgedeeld werden stond ik zeker niet achteraan. Maar helaas geldt dat niet voor iedereen. Wil jij lange wimpers, lees dan zeker verder. Ik heb twee methodes getest en ben absoluut verkocht 😍.

Lange wimpers door een olie mix

De wimper van mijn linkeroog heb ik een maand lang behandeld met de olie mix.

Olie mix

* 1/2 theelepel vitamine E olie
* 1/2 theelepel amandelolie
* 1 eetlepel castorolie

Ik kocht alle ingrediënten online bij Holland and Barrett.

Eerst heb ik de olie in een oude (schoongemaakte) mascara tube gegoten maar dit was bij mij geen succes. Olie is natuurlijk veel vloeibaarder dan mascara, waardoor er een hele dikke laag olie op mijn wimper kwam die er letterlijk afdroop. Lezen, wat ik altijd doe voordat ik ga slapen, werd onmogelijk.

Ik heb best wat over voor lange wimpers, maar niet lezen voor ik ga slapen, no way! Oké, dan maar met een wattenstaafje, jeetje wat een gepriegel is dat 😕. Uiteindelijk dan gewoon olie op mijn duim en wijsvinger en daarmee mijn wimper met olie bestrijken. Bijkomend voordeel is dat je gelijk je ooglid kan mee masseren. Dit is goed voor de doorbloeding, wat ook helpt om lange wimpers te krijgen 😉 . Marianne schreef onder onze Facebook post dat de dokter dit ook voorschreef nadat zij door een steekvlam haar wimpers kwijt was. Dus het is een betrouwbare methode!

Na een maand was ik dat insmeren wel een beetje zat, maar het was niet voor niets! Mijn wimper was zeker langer geworden. Hoeveel? Ja lastig te zeggen want ik had het niet met een liniaal opgemeten. Maar ik voel dat mijn wimper hoger tegen mijn ooglid aankomt en als je goed kijkt op de foto kun je het verschil zien. Op gevoel zeg ik dat mijn wimper zeker 1 á 2 mm langer is geworden.

Het best bewaarde geheim voor langere wimpers | Best kept secret for long lashes!Mijn meest favoriete methode

Toen ik de ‘voor-foto’ op Instagram en Facebook had geplaatst kreeg ik zulke leuke reacties waaronder van @home.stylist (insta naam). Zij gaf mij deze top tip en de suggestie om beide methoden tegelijkertijd uit te proberen, om het verschil te kunnen zien.

Surprise, surprise: er is geen verschil! Qua lengte bedoel ik; de methode is namelijk wel heel veel simpeler dan de olie methode! Wat moet je dan doen? Hou je vast, je gaat het niet geloven 😜. Trek met een pincet 1 á 2 wimpers uit je ooglid, et voila! De rest gaat vanzelf, geen gedoe, geen gepriegel en geen handdoek meer op mijn kussen om deze schoon te houden 😉. Je kunt dit 1 of 2 keer per jaar doen, ik ga in ieder geval voor 2 x per jaar 😍. Check mijn rechteroog op de foto, je ziet geen verschil met de olie methode 💕.

Lieve @home.stylist, bedankt voor deze super tip! Ik ben verkocht.

Probeer het uit en laat ons weten over een maand of twee wat de resultaten zijn. Zet een foto op je Instagram en tag ons @hoemaakjedat zodat wij kunnen reageren. Geen Instagram? Plaats dan de voor- en na-foto op onze Facebookpagina.

Dit geheim kunnen we natuurlijk niet voor ons zelf houden, deel het met je vriendinnen die ook lange wimpers willen hebben! Een beter cadeau kun je ze niet geven!

Na vele mascaraloze jaren heb ik net weer mascara gekocht om met mijn lange wimpers te kunnen pronken 😍. Oké ik hou er nu over op al kan ik er nog pagina’s over doorgaan. Fijne dag allemaal en veel plezier met je nieuwe lange wimpers.

Voor en na foto's na testen twee methodes voor lange wimpers.