Op zoek naar hoe en wanneer ik mijn knoflook kan oogsten kwam ik een super handige tip tegen. Namelijk hoe je het beste je knoflook, uien en sjalotten kunt bewaren.

Bewaar je uien niet los op een plankBij mij liggen ze op een plank in mijn voorraadkast in de keuken en vaak kan ik ze na een maand al weggooien. Natuurlijk zonde maar ik wist niet wat ik daaraan moest veranderen. Ja, ik kan natuurlijk zo’n dure uienpot kopen, maar waar zet ik die neer? En eigenlijk wil ik er niet iets voor kopen. Dus deze tip kwam als geroepen.

Geen kameraden

Mijn uien, knoflook, sjalotten en aardappelen liggen allemaal op dezelfde plank. Wel vanaf nu niet meer want blijkbaar zijn uien en aardappelen een soort aartsvijanden van elkaar. Ja, dat moet je ook maar net weten 😉 . Door de uien worden aardappelen getriggerd om te ontspruiten.

Oh vandaar dat ik dus iedere keer mijn aardappelen weg kon gooien! Dus natuurlijk gelijk de plank veranderd. Dat helpt dan in ieder geval. Maar hoe bewaar je dan de uien, knoflook en sjalotten?

Papieren zakken

Wil jij je uien, knoflook en sjalotten zeker drie maanden kunnen bewaren dan moet je ze bewaren in papieren zakken met gaatjes erin. Hierdoor creëer je de ideale omgeving waardoor ze het langste houdbaar blijven. Ik heb trouwens ook gelezen dat uien, knoflook en sjalotten in een oude panty met knopen bewaren ook goed werkt.

Uien in panties bewaren

Dit is wel handig als je bijvoorbeeld veel uien uit je moestuin hebt die je zo lang mogelijk goed wilt houden. Maar ik moet dan mijn uien in de berging hangen en dat wil ik niet. Dus ik kies liever voor de papieren zakken 🙂 .

Toeval wil dat ik van de bezorgingen van de Appie iedere keer de papieren zakken heb bewaard. Je weet namelijk nooit waar papieren zakken goed voor kunnen zijn 😉 . Dus die heb ik nu gebruikt om mijn uien, knoflook en sjalotten opslag van te maken.

Bewaar je uien, knoflook en sjalotten in afgesloten papieren zak met luchtgaatjes.Hoe ziet dat er dan uit

Vouw je papieren zakken een aantal keren dubbel en maak gaatjes met een perforator. Vouw de boel weer open, vouw de bovenkant dubbel en schrijf de inhoud erop. Houdt de papieren zak dicht met een paperclip. Dat is het! Simpel toch?

Let wel op dat de uien, knoflook en sjalotten ongeschonden zijn als ze in de zak gaan. Want aangetaste gewassen zorgen ervoor dat alles aangetast wordt. Dus dan kun je ze alsnog weggooien.

Hoe bewaar jij je uien, knoflook en sjalotten altijd?

Vergeet niet aan de winactie deel te nemen!

 

 

Bewaar je uien in een papieren zak, zo zijn ze zeker 3 maanden houdbaar