Afgelopen woensdag schreef Miranda over de oorsprong en verleidelijke eigenschappen van cacaoboter. Nog geen kans gehad het artikel te lezen?  Klik hier voor de uitgebreide informatie over dit heerlijke ingrediënt. Vandaag zoals beloofd een niet al te ingewikkeld recept voor een heerlijk, smeerbare en geurende cacaoboter body butter.

Er zijn echt ontelbare recepten te vinden maar mijn criteria op dit moment zijn dat het snel en makkelijk te maken is. Voor jullie! Maar zeker ook voor mezelf want ja al die ingrediënten die ze soms noemen heb ik ook niet standaard in huis. Tijd is ook belangrijk voor mij omdat ik door mijn gezondheid maar kort kan staan.

Cacaoboter body butter stond al een poosje hoog op mijn lijstje om te maken. Vroeger gebruikte ik de cacao body butter van de Bodyshop, deze body butter gaf me altijd het gevoel van luxe en een goed gevoed huidje 😉 . Vandaar dat ik – even kijkend naar de ingrediënten in deze cacaoboter body butter – besloot om zelf een poging te wagen. Maar dan alleen met de natuurlijke ingrediënten.

Cacaoboter body butter – laat je verleiden

Wat heb je nodig voor een lichte, creamy en natuurlijke body butter:

* ¼ cup cacaoboter
* ¼ cup sheaboter
* ¼ kokosolie
* ¼ olie naar keuze (ik koos voor amandelolie)
* 5 druppels vitamine E olie
* 10 – 12 druppels essentiële olie (ik koos voor 6 dr lavendel en 6 dr pompelmoesolie)
* Glazen of metalen schaal/kom
* Pan met kokend laagje water waar de schaal in past
* Handmixer of keukenmachine
* Pot ca. 330 ml

Stappenplan cacaoboter body butter

Aan de slag

1. Doe de cacaoboter, sheaboter, kokosolie en de olie naar keuze in de schaal. Zet deze in de pan met laagje kokend water (water hoeft niet te blijven koken dus de laagste stand is voldoende).
2. Blijf roeren totdat alles goed gesmolten is, plaats de schaal/kom in de koelkast totdat het weer stevig is geworden maar nog niet hard. Bij mij duurde dit ongeveer 1,5 uur. Maar check regelmatig omdat het echt heel hard kan worden waardoor je er op dat moment niet meer mee kan werken. Oplossing is dan om het op kamertemperatuur te laten staan totdat het weer zacht genoeg is om te mixen. Als het eruitziet of voelt (met je vinger testen) als roomboter kun je met de mixer op de hoogste stand alles mixen.

Blijf mixen totdat het er creamy en luchtig uitziet (zoals bij slagroom). Dit kan wel even duren dus als je een keukenmachine hebt raad ik deze zeker aan. Kun je ondertussen andere dingen doen 😉 .

3. Mix op het laatst de essentiële olie en vitamine E olie er goed doorheen.
4. Schep je cacao body butter in een glazen pot. Deze hoeveelheid past precies in een potje van 324 ml.

 

Hoe gebruik je cacaoboter body butter?

Zelf smeer ik me altijd in direct na het douchen. Ik dep mezelf droog waardoor ik nog licht vochtig ben, op die manier staan je poriën nog open en kan de cacaoboter body butter goed in de huid dringen.

Belangrijk! Gebruik altijd een spatel of plastic schepje om je body butter uit de pot te halen. Zodra er vocht bij komt kan dit namelijk gaan schimmelen etc. We werken met natuurlijke producten die onderhevig zijn aan bederven – mits we de juiste voorzorgsmaatregelen nemen.

Meestal ben ik nog wel zo’n 5 minuten aan het rommelen voordat ik me ga aankleden. Als ik nog het idee heb dat mijn huid wat vettig aanvoelt, veeg ik met de zojuist gebruikte handdoek het overtollige weg van mijn huid. Ik wil namelijk niet dat mijn kleren onder komen te zitten 🙂 .

Review tegoed!

Vanwege tijdgebrek ben ik niet in de gelegenheid om de cacaoboter body butter tijdig te testen. Dus de review houden jullie nog tegoed. Maar het kleine beetje wat ik al heb geprobeerd belooft veel goeds!

Gebruik jij wel eens body butter? Wat vind je er zo lekker aan? Lijkt het je wat om het eens zelf te maken of heb je het al eens gemaakt, laat het ons weten. Wij zijn altijd in voor nieuwe recepten en ervaringen. Deel je ervaringen of vragen met ons hieronder of via Facebook, Instagram en Twitter. Of bekijk eens ons bord doe het zelf lichaamsverzorging op Pinterest.