Ja, ja het blog is een dagje later dan normaal, maar daar had ik een hele goede reden voor! Mijn man en ik hadden gisteravond een sixties/seventiesparty want we hadden dit jaar een boel te vieren. Mijn veertigste, zijn vijftigste en samen vijftien jaar bij elkaar = gelijk aan partytime 😉 . Om onze gasten te stimuleren verkleed te komen, stond vermeld in de uitnodiging dat er een prijs te winnen was. Heel leuk verzonnen maar wat geef je dan eigenlijk, het moet wel een kleinigheidje blijven 😉 .

Het antwoord; chocolade bubbels

Struinend op Pinterest kwam ik een geweldig cadeau idee tegen. Een fles champagne die lijkt op een ananas. Het zag er zo leuk, gezellig en lekker uit dat ik niet meer verder heb gezocht. Het was zo leuk om te maken dat ik dacht dit moet ik met iedereen delen, zeker met de feestdagen voor de deur.

Chocolade bubbels tutorial

Wat heb je nodig:

– Fles drank – ik koos champagne maar je kan ook iets anders kiezen
– Ferrero rocher – 5 doosjes voor champagnefles
– Krant
– Plakband
– Dubbelzijdig tape
– Plastic flesje 0,5 liter  of groen papier – ik had nog twee flesjes AH spa lichtbruisend liggen 😉
– Schaar
– Lint
– Doorzichtig inpakpapier – heb ik bij de Praxis meegenomen, maar je kan het ook bij een bloemist vragen

1. Wikkel een krant om de fles – zodat de fles later nog zonder chocola bewaard kan worden – plak vast met plakband.

2. Plak het dubbelzijdig tape – laat nog even de beschermlaag zitten – op het met krant bedekte gedeelte van de fles.

3. Bij de hals van de fles wordt het een beetje tricky. Knip her en der de tape in zodat het niet over elkaar heen valt. Bij de eerste fles had ik dit niet gedaan, daardoor was het een stuk lastiger om de beschermlaag later te verwijderen.

Verwijder de beschermlaag van de tape.

4. Het makkelijkst is om vanaf nu de fles bij de hals vast te pakken en te draaien.

Schuif de eerste Ferrero Rocher over de tafel tegen de onderkant van de fles aan. Hierdoor zit deze gelijk op de goede hoogte etc.

5. Plaats de volgende rij dakpansgewijs op de onderste rij etc. Bij champagne zijn het in totaal acht rijen.

6. Snij de bodem en top van het plastic flesje.

7. Knip nu stroken in het flesje – houd ongeveer 1,5 cm aan de onderkant over. Kies je hier voor groen papier knip dit dan ook in stroken met aan de onderkant minimaal 2,5 cm zodat het nog goed bevestigd kan worden om de hals van de fles.

Vouw de stroken naar buiten zodat het open blijft staan.

8. Zet dit over de hals van de fles. Het plakt aan het dubbelzijdigtape. Voor extra stevigheid kun je nog plakband gebruiken (heb ik niet gedaan). Omwikkel dit nu met lint.

Gebruik je schaar om krullen in je lint te maken.

9. Pak het in met doorzichtig inpakpapier zodat je resultaat zichtbaar blijft.

Ook houdt het de Ferrero Rocher op z’n plaats en het ziet er feestelijk uit.

Klaar!

Tip!
Valt er een Ferrero Rocher uit z’n bruine mandje, gebruik dan een stukje dubbelzijdig plakband om het weer terug te plakken.

Wij vinden het leuk als je je creatie met ons wilt delen. Plaats een foto op Instagram met #chocoladebubbels en tag ons met @hoemaakjedat zodat we mee kunnen genieten 🙂 . Deel je het liever op Facebook plaats dan een reactie met foto op onze tijdlijn.

Vindt jij ook dat webpagina’s printen altijd zo onhandig is? Ik krijg altijd meer dan ik eigenlijk wil hebben. Daarom heb ik een printable van de tutorial gemaakt die je gratis kan downloaden. Klik op de tekst om de pdf te openen.

Chocolade bubbels printable

Bewaar je de tutorial liever op je één van je Pinterest borden kies dan voor onderstaande foto.

Chocolade bubbels het leukste diy cadeau voor de feestdagen. Leuk voor als kerstcadeau of als presentje voor de gastvrouw met oud en nieuw.