Deze tag las ik op het blog Palace of bliss en ik was meteen enthousiast. Vroeger was ik iemand die altijd graag binnen de lijntjes kleurde maar wel heel erg buiten de box dacht. Eigenlijk nogal een contradictie zou je zeggen en ik ben het helemaal met je eens. Maar  ook heel verklaarbaar, want al jong had ik door dat onconventionele ideeën voor problemen en verwijdering zorgden. Ik was als kind hierdoor vaak alleen. Wat doe je dan? Je past je aan om er toch bij te kunnen horen, daarom conformeerde ik me aan wat er van een kind ‘verwacht’ werd.

Mede hierdoor was mijn kinder- en pubertijd niet de gelukkigste periode in mijn leven. Het doet me nu ook pijn te zien dat kinderen niet geaccepteerd worden en kunnen leven zoals ze zijn. Maar ja, dat probleem in deze wereld ga ik met een blog niet oplossen, dus ik laat dit nu voor wat het is.

Met deze tag mag ik helemaal buiten de box zijn en denken en die kans laat ik me niet ontgaan. Daarom presenteer ik jou de “dan was ik een schildpad” tag. Aan jou om mijn antwoorden te doorgronden of niet, maar ieder antwoord zegt iets wezenlijks over mij en ik hoop dat je het leuk vindt om te lezen ☺️.

De “Dan was ik een schildpad” vragen

 1. Als ik een kleur was, dan was ik rood
 2. Als ik een dier was, dan was ik havik
 3. Als ik een liedje was, dan was ik who wants to live forever van Queen
 4. Als ik een gerecht was, dan was ik stamppot andijvie
 5. Als ik een geur was, dan was ik sering
 6. Als ik een goede eigenschap was, dan was ik oprecht
 7. Als ik een slechte eigenschap was, dan was ik ongeduldig
 8. Als ik een taal was, dan was ik Spaans
 9. Als ik een beroep was, dan was ik reisjournaliste
 10. Als ik een bestaand bekend persoon zou zijn, dan was ik Oprah
 11. Als ik een fictief bekend persoon zou zijn, dan was ik Don Quichot
 12. Als ik een land was, dan was ik Australië
 13. Als ik een vervoersmiddel was, dan was ik een dragcar
 14. Als ik een film was, dan was ik August Rush
 15. Als ik een monument was, dan was ik de toren van Pisa
 16. Als ik een seizoen was, dan was ik lente
 17. Als ik een groente was, dan was ik snijbiet
 18. Als ik een kledingstuk was, dan was ik een pyjamabroek
 19. Als ik een gezelschapsspel was, dan was ik Risk
 20. Als ik een drankje was, dan was ik mojito
 21. Als ik een historisch gebeurtenis was, dan was ik de ontdekker van Amerika
 22. Als ik een bijgeloof was, dan was ik vrijdag de dertiende
 23. Als ik een motto zou zijn, dan was ik always look on the bright side of life 😍.

Natuurlijk leuk zo’n kijkje in mijn keuken, maar het lijkt me leuk om jou ook iets beter te leren kennen. Doe je mee? Geef dan in de reacties antwoord op de vraag:

Als ik een motto zou zijn, dan was ik………

Het staat je vrij deze tag over te nemen, maar vergeet dan niet een linkje te plaatsen naar Hailey’s blog Palace of bliss. Nog leuker is als je jouw link of antwoorden naar haar mailt, ze maakt namelijk een overzicht van alle ingevulde tags. Natuurlijk leuk als je daar aan mee doet!