Een heerlijk warm bad is een goede manier om aan het eind van de dag de rompslomp van je af te laten glijden. Wat daarbij nog meer helpt is als dat badderen ook nog helpt bij de detox voor je lichaam. De hele dag verzamelen we allerlei afvalstoffen in ons lichaam die om welke reden dan ook soms niet goed afgevoerd worden. Dit kan bijvoorbeeld resulteren in een zeurende hoofdpijn.
Met het detox badzout met rozemarijn en kamille sla je twee vliegen in één klap.

Waarom een heerlijk detox bad nemen?

Veel mensen en met name vrouwen lijken moeite te hebben om in slaap te vallen. Ze liggen te draaien, te malen en dit verstoort het ontspannen in slaap vallen. Door het magnesium niveau in je lichaam te verhogen – met een bad in deze detox badzout met rozemarijn en kamille –  zul je makkelijker in slaap gaan vallen. Ook voel je je meer ontspannen en mensen met het rusteloze benen syndroom kunnen een kalmer gevoel in hun benen ervaren.

Magnesium vlokken van Zechsal zijn mijn favoriete manier om op een natuurlijke manier mijn magnesium niveau te verhogen. Een detox bad werkt als een ontstressend ritueel aan het eind van de dag, waarbij je – met de juiste ingrediënten – het gevoel van een high-end spa behandeling ervaart.

Wat is een detox bad?

Het idee is om in een heet bad te sudderen om op die manier de opgehoopte giftige stoffen in je lichaam af te voeren. Het bad moet dan wel voorzien zijn van zuiverende ingrediënten als klei, minerale zouten, Epsom zout, baking soda, essentiële olie en kruiden. Mijn favoriete combinatie is magnesium vlokken, baking soda met verse kruiden. Vandaag is de keuze gevallen op rozemarijn en kamille.

Detox badzout ingrediënten

* Magnesiumchloride: Sudderen 😉 in magnesiumvlokken is een perfecte manier om via je huid magnesium op te nemen. Het wordt onder andere gebruikt bij ME, ziekte van Lyme, fibromyalgie, kramp in de benen, migraines, PMS, rusteloze benen syndroom, huidontstekingen, psoriasis, eczeem en meer.
* Sodium bicarbonaat: Beter bekend als baking soda. Baking soda maakt het water van je bad meer alkaline waardoor het helpt bij de detoxificatie en het absorberen van de andere detoxificerende ingrediënten. Baking soda werkt ook verzachtend bij huidirritaties, verlicht pijn of jeuk en laat je achter met een heerlijk zacht huidje.
* Rozemarijnblaadjes en essentiële olie: Rozemarijn is een geurende vaste plant die veel gebruikt wordt in de aromatherapie om bloedcirculatie te stimuleren, hoofdpijn te verlichten, spierpijn en stress te verminderen en om je immuunsysteem een boost te geven.
* Kamille bloemen: Veel mensen kennen kamille als een rustgevende thee. Maar het is ook een kalmerend en verzachtend kruid met ontstekingsremmende eigenschappen. Kamille wordt gebruikt voor bij huidproblemen als eczeem en bij aambeien. Door haar ontspannende eigenschappen wordt het ook vaak gebruikt bij mensen met slaapproblemen.

Detox badzout collageHet recept voor detox badzout met rozemarijn en kamille

Dit recept voor geheel natuurlijke rozemarijn kamille detox badzout bestaat uit simpele ingrediënten en is simpel om te maken, waarna je heerlijk kunt genieten van een super de luxe detox bad.

Ingrediënten

Voor 1 bad

* 2 cups magnesium vlokken
* ½ cup baking soda
* 10 druppels rozemarijn essentiële olie
* 2 zakjes kamillethee (ik gebruik de zonnatura kamillethee)
* ¼ cup gedroogde rozemarijn (is optioneel maar zeker aan te raden!)

Instructies

  1. Mix de rozemarijn essentiële olie met de magnesium vlokken.
  2. Leeg de theezakjes en stamp de gedroogde rozemarijn fijn.
  3. Mix alle ingrediënten.
  4. Zet een rustgevend muziekje aan, pak een goed boek, leuk kaarsje erbij en geniet van je bad. Zorg wel voor een glas water zodat je kunt blijven drinken om je vochtbalans op peil te houden. Je bent tenslotte aan het detoxen!

Je kunt natuurlijk ook een grotere batch maken, bewaar deze dan in een luchtdichte pot.

Waarschuwing bij detox badderen

Als je iets mankeert of voorgeschreven medicijnen slikt raadpleeg dan eerst je arts voordat je deze detox badzout en/of magnesium gebruikt. Het hete badwater kan uitdroging en duizeligheid veroorzaken. Drink daarom tijdens je detox bad voldoende water en gebruik geen alcohol of drugs voor of tijdens het bad.

Vragen zijn altijd welkom, wij doen ons best deze zo goed mogelijk te beantwoorden. Natuurlijk zijn andere reacties ook zeer welkom. Bezoek ons ook op Facebook, Instagram of Twitter voor meer achtergrondinformatie en wetenswaardigheden.

Enjoy your bath!