Mee-eters: daar hebben we uiteindelijk allemaal wel eens een keer last van. Nou mag ik van geluk spreken dat ik er eigenlijk zelden last van heb, maar mijn hubbie des te meer. Al weken wil hij naar de schoonheidsspecialiste om ze te laten verwijderen en ik wil natuurlijk eerst kijken of een homemade receptje soelaas kan bieden.

Wondermiddelen op Pinterest

Er blijken wondermiddelen te bestaan om zogenaamde ‘Blackheads’ oftewel mee-eters makkelijk te verwijderen. Natuurlijk moest ik dit testen want zoals je weet, ik neem niet alles zomaar voor waar aan. Vandaag vertel ik over het eerste recept wat we samen getest hebben. Een andere keer komt het andere recept aan de beurt, anders wordt het een hele lange post.

Dit recept heb ik meerdere malen moeten proberen omdat het echt iedere keer mislukte. Het was te dun, te korrelig, te, te, te. Gek werd ik ervan. Gelukkig vond ik op Youtube een filmpje met een duidelijke stap-voor-stap en ja hoor, eindelijk lukte het. Hieronder dus een beschrijving van het recept. Volg de stappen nauwgezet anders mislukt het! Bekijk ook eerst de video voordat je aan de slag gaat zodat jouw eerste keer wel gelijk lukt.

Recept om je blackheads / mee-eters te verwijderen of verminderenAbacadabra mee-eters verdwijn

Stap 1: Meng 4 plakjes (of 1 theelepel bij poedervorm) gelatine met 1 ½ eetlepel melk – je kan ook een vegan melk kiezen zoals soja- in een schaaltje.

Stap 2: Zet ongeveer 10-15 seconden in de magnetron (de gelatine moet volledig vloeibaar zijn).

Stap 3: Smeer met een kwastje uit over de plekken waar je je mee-eters wilt verwijderen. Let op dat het niet te heet is. Maar wacht ook niet te lang omdat het vrij snel harder wordt. Breng een dun laagje aan, vervolgens weer een dun laagje enz, enz. Ga hier mee door tot je een stevige laag hebt opgebouwd die je straks in één keer er af kan halen. Als je geen laagjes maakt kun je het masker er niet aftrekken en gaat zijn nut verloren.

Stap 4: Laat ongeveer 15 – 20 minuten zitten – in ieder geval tot het volledig uitgehard is!

Stap 5: Trek het masker voorzichtig van je gezicht, dit kan pijnlijk zijn, zeker bij een gevoelige huid!

Stap 6: Was je gezicht met lauwwarm water zodat alle restjes goed weg zijn.

Stap 7: Smeer je gezicht in met je favoriete hydraterende crème.

Ook heel belangrijk!

* Werk snel want het mengsel wordt snel harder
* Gebruik dit mengsel NIET in de buurt van je ogen, verwijderen is daar namelijk pijnlijk.
* Kijk ook uit met behaarde plekken zoals je wenkbrauwen, want je haartjes worden door dit mengsel meegetrokken. Je kunt het dus ook gebruiken om ongewenst haar te verwijderen 🙂 .
* Werk laagje voor laagje anders werkt het echt niet!
* Het ruikt niet echt superlekker, maar wie mooi wil zijn moet in dit geval stinken 😉 .

Resultaat mee-eter verwijder masker

Wanneer je last hebt van wat meer oppervlakkige mee-eters is dit een heel goede manier hiervan af te komen. Maar heb je zoals mijn hubbie mee-eters die heel diep zitten dan is het masker helaas niet toereikend. Op zijn neusvleugels gingen ze er makkelijk mee weg maar de mee-eters onder zijn ogen naast zijn neus zijn wel verminderd maar blijken erg hardnekkig te zijn. Daarom hebben we besloten er nog een ander recept op los te laten. Maar dat komt dus een andere keer op het blog.

Op de foto hieronder kun je de zwarte en witte puntjes zien die door het masker weggetrokken zijn uit de huid van mijn man. Dit is in ieder geval bewijs dat het masker wel iets doet.

Is er een wondermiddel om mee-eters te verwijderen?

Ik had het masker op mijn hele gezicht gesmeerd omdat ik het meer als een zuiverend en liftend masker wilde gebruiken. Ik heb namelijk geen mee-eters.  Maar voor mijn droge ietwat gevoelige huid is het een te heftig masker. Heb jij toch last van mee-eters smeer dan het mengsel alleen op de plek waar ze ook daadwerkelijk zitten. Vergeet niet je huid daarna goed in te smeren met een hydraterende crème.

Dit is geen masker wat ik persoonlijk ga gebruiken, want mijn gezicht is er een stuk droger van geworden. Dus als ik besluit een ‘hoe maak je dat dan filmpje’ te maken dan zal dat pas over een hele poos zijn. Eerst moet mijn gezicht weer in balans komen en voorlopig ook blijven.

Heb jij een vettige huid dan is het resultaat van dit masker wel top. Mijn man zijn huid was een stuk minder vet en zag er heerlijk fris uit.

Dus

Droge, gevoelige huid – Geen aanrader
Gemengde huid – Alleen op mee-eters gebruiken
Vettige huid – Aanrader

 

Wat is jouw middel tegen mee-eters? Want ik ben nog steeds op zoek naar een middel dat ook werkt bij mijn man.


Bron en inspiratie: lovebeingchic.com