Mondwater, gebruik jij het? Ik gebruikte het nooit, maar dat is verleden tijd. In combinatie met de bentoniet tandpasta maakte ik deze mondwater. Natuurlijk gelijk gaan gebruiken en ik ben hooked 😋.

Het eerste wat ik doe als ik opsta is een slok mondwater in mijn mond en dat laat ik goed door mijn mond rollen en slushen (😉 nieuw Nederlands woord). Dit is voor mij de vervanging voor oil pulling, want dat lijkt me maar niet te lukken 😟. Van oil pulling krijg ik kokhalsneigingen, maar van het mondwater niet. Geen idee of het dezelfde voordelen heeft als oil pulling, maar baat het niet dan schaad het ook niet! Inmiddels gebruik ik het vaak meerdere keren per dag. In ieder geval na het tandenpoetsen maar ook gewoon tussendoor als ik een frisse mond wil hebben.

Nog nooit van oil pulling gehoord? Lees dit uitgebreide artikel van Jesse van der Velde.

Over mondwater kun je maar zoveel schrijven dus ik geef je gelijk het recept 😉. Ik zou zeggen, probeer het gelijk uit, je wilt niet meer anders!

Wat zit er in diy mondwater

*1 cup bij voorkeur gedestilleerd of gefilterd water – als het net als bij mij frequent gebruikt word, kun je ook gewoon kraanwater gebruiken. Het is dan al op voordat het slecht kan worden (ik kocht het bij Appie).
*2 theelepels kokosolie
*8 druppels pepermuntolie en 6 druppels teatreeolie (bij Holland & Barrett of hier online)
*1/4 theelepel zout
*1/4 theelepel baking soda
*250 ml hersluitbaar flesje

Snel mondwater maken

En echt je maakt het super snel, ik deed er twee minuten over. Smelt de kokosolie, ik deed dit in de magnetron. Mix alle ingrediënten in een maatbeker met tuitje – handig om over te schenken – en giet de mix in je flesje. Klaar is Kees! Simpel toch ☺️.

Voor gebruik flesje even schudden en giet het in je mond. De hoeveelheid is waarschijnlijk voor iedereen anders, maar graadmeter is dat het mondwater goed door de mond kan rollen zonder dat je met een bolle toet staat.

In mijn mondwater gebruik ik nog goedkope essentiële oliën, dus de geneeskrachtige werking van deze oliën is daarom nihil. De volgende keer zorg ik wel dat ik de pure versies in huis heb, want een beetje hulp is altijd welkom, toch? Kies je voor pure of de synthetische olie, bij beide raad ik aan om het niet in te slikken! Aangezien ik niet voldoende afweet van de werking in het lichaam kies ik altijd voor ‘better safe then sorry’ 😉.

Al klaar

En heb je er al zin in? Is dit recept precies wat je zocht of wellicht ken je iemand die dit helemaal leuk vindt! Wij willen zoveel mogelijk mensen aansteken met het diy virus en stellen het enorm op prijs als je ons blog of artikel met anderen deelt 💖 via Facebook of Twitter.

Tot volgende week!

Mondwater zelfgemaakt en heel snel klaar.