Wat doe je als je geen zin of tijd hebt om je haar te wassen, maar het ziet of voelt al een beetje vettig aan? Juist dan zet je het tussendoortje voor je haar in, namelijk droogshampoo.

Droogshampoo wel of niet

Na wat onderzoek heb ik begrepen dat het niet wordt aangeraden om vaak droogshampoo te gebruiken – lees hier waarom.  Nu gebruik ik het zelden en meestal bestaat mijn droogshampoo gewoon uit wat baking soda – even in laten trekken en uitborstelen – et voilà: schoon ogend haar.

Maar ik ken aardig wat dames die dit goedje toch veelvuldig gebruiken en voor deze dames wilde ik op mijn blog een natuurlijk alternatief bieden. Ondanks dat deze versie uit puur natuurlijke ingrediënten bestaat, raad ik niet aan om deze droogshampoo dagelijks te gebruiken. Ook hier krijg je uiteindelijk build up mee op je hoofd en alles wat opstapelt kan een bron van irritatie worden.

Natuurlijke droogshampoo

Gewoon pure baking soda gebruiken is quick en easy maar ik wil naast schoon ogend ook nog fris ruikend haar. Dus reden voor mij om op zoek te gaan naar een recept met ingrediënten die je hoofdhuid verzorgen, de vettigheid verwijderen en een fris gevoel en geur geven. Daarnaast duurde het even voordat ik de juiste verpakking had gevonden. Want ik wilde iets waarmee je kunt strooien, zodat het makkelijker te verdelen is over mijn hoofd.

Ingrediënten

Al met al is het best een uitgebreid recept geworden met ingrediënten die je misschien niet allemaal in huis hebt. Dat geeft niets, want zoals ik eerder schreef: je kunt het ook alleen met baking soda doen. Dus al het andere is extra!

* Leeg kruidenpotje of andere strooier verpakking
* ¼ cup maïzena of arrowroot
* 1 eetlepel baking soda
* Optioneel bij donkerder haar: cacaopoeder – ik heb 1,5 theelepel erbij gegooid.
* 6 druppels lemon essentiële olie (EO), 3 dr. lavender EO, 3 dr. peppermint EO en 3 dr. copaiba EO
De keuze voor deze oliën heeft te maken met de verzorgende werking die zij hebben op je hoofdhuid en haar. Je kunt altijd spelen met de hoeveelheden, zolang je het totaal aantal druppels niet overschrijdt. Minder of geen essentiële olie kan natuurlijk ook. Wel belangrijk is om echt 100% pure essentiële olie –zoals bijvoorbeeld Young living – te gebruiken anders heeft het zo goed als geen verzorgende werking dan is het alleen een lekker geurtje 😉

In het filmpje zie je wat je moet doen 🙂

 

Hoe gebruik je het dan?

Droogshampoo gebruik je altijd bij de wortels van je haar, daar is het vaak ook als eerste vettig. Strooi een beetje van de droogshampoo per keer, want een beetje komt vaak al heel ver. Even met je vingers door je haar heen woelen om de droogshampoo verder te verspreiden. Daarna even je tanden poetsen en je kan het uitborstelen. Indien nodig herhalen totdat het naar je zin is.

Let op dit werkt alleen op droog en vettig haar! Op nat haar wordt het een vieze boel dus niet proberen.

Gebruik jij regelmatig droogshampoo? Wil jij dit alternatief wel eens uitproberen? Laat het me weten dan plaats ik jou review onder dit artikel!

 


 

Vet haar maar nog geen tijd of zin om je haar te wassen! Dat kan met deze diy droogshampoo.

Pin voor later