Bij hoemaakjedat.com drinken we best veel water. Niet om te detoxen of afvallen (op zich een prettige bijkomstigheid), maar omdat het gewoon goed is om genoeg te drinken, liefst zonder de suiker en andere shizzle die in frisdrank of bewerkte sapjes zit. Alleen: water is zo saai! Een schijfje citroen, komkommer of een blaadje munt tegen de flauwigheid is snel in de waterkan gemikt natuurlijk, maar er zijn zoveel meer mogelijkheden om je watertje op te pimpen naar vitamine water. Fruit infused water heet het dan ineens. Er zijn ook speciale fruit infused drinkflessen voor te koop, met een speciale houder plus filter voor je favoriete fruit. Of een heel handige drankendispenser, heb je gelijk genoeg voor de hele dag.

Fruit infused water geeft lekkere bite

Zo’n drinkfles of drankendispenser had ik niet. Wel een weckpot. En omdat het zomer is, ik vol goede voornemens zat (Stoppen met roken! Gezonder eten! Minder koffie, meer water!) en de sinaasappels in de bonus waren, begon ik met citroen, limoen en sinaasappel. Even goed de schil wassen met azijn of bakingsoda, in partjes snijden, water erbij, paar uurtjes in de koelkast en klaar. Op zich geen overwhelming smaaksensatie, maar wel een lekkere, zurige bite. Ik drink het niet op de nuchtere maag (kramp!) maar misschien zijn er diehards die dat wel aan kunnen, zo’n overkill aan citrusvruchten in de ochtend.

We gaan zeker meer proberen. Hieronder wat combinaties die we hebben gevonden. Heb je dorst of ben je gulzig van aard dan kun je het direct drinken maar wil je een intensere smaak, zet het een paar uurtjes in de koeling zodat de fruitsmaakjes er goed intrekken. De hoeveelheid water en fruit kun je naar eigen smaak variëren. En probeer ook eens bruisend water in plaats van plat.

Fruit infused water oftewel smaakjeswater

Infused water met sinaasappel en kiwi

* water
* ijsblokjes
* 1 sinaasappel, in partjes
* 2 kiwis, geschild en in schijfjes

met framboos en munt

* water
* ijsblokjes
* 1 cup frambozen
* Handje muntblaadjes

met bosbessen en limoen

* water
* ijsblokjes
* 1 cup bosbessen
* 1,5 limoen in partjes

met aardbei en basilicum

* water
* ijsblokjes
* 1 cup aardbeien, in partjes
* handje basilicum

met citroen en komkommer

* water
* ijsblokjes
* 1 citroen, in schijfjes
* 10 dunne schijfjes komkommer

Meer inspiratie nodig voor verfrissende en gezonde infused water recepten? Bezoek ons op Pinterest en volg ons bord ‘Infused water’.

En heb je suggesties of verzoekjes voor andere recepten of een recept dat we echt moeten proberen, laat het ons dan hieronder of via social media weten.