Glitter nagellak? Leuk om te zien maar wat een crime om dit goed op je nagels te krijgen. Nagellak gebruik ik zelden maar voor het feestje had ik van mijn schoonzus zilveren glitter nagellak geleend voor een finishing touch.

De hel van glitter nagellak

Nietsvermoedend begon ik mijn nagels te lakken en tot mijn grote verbazing had ik welgeteld 3 glitters op mijn nagel. Enigszins gedesillusioneerd stopte ik voor een tweede, derde en vierde maal het kwastje in het potje maar het resultaat werd zeker niet beter en soms zelfs slechter. Met iedere streek haalde ik de paar glitters die er eindelijk opzaten ook weer net zo hard af. Na een paar nagels was ik al super gefrustreerd en ik moest mijn andere hand ook nog doen!

Wil jij ook meer glitters op je nagels met glitternagellak? Check out de video tutorial

Die dag had ik een strak schema; eerst nagels lakken, laten drogen, naar schoonzus voor make-up etc. Dus ik besloot mijn andere hand gewoon te lakken zoals ik dat met normale lak doe. Zodat ik nog tijd genoeg had om het te laten drogen.

Maar ja je kan het waarschijnlijk al raden! Mijn eerste hand droogde voor geen meter omdat ik er zoveel lagen op had gesmeerd. Nog irritanter was, dat ook mijn vingers inmiddels onder de glitters zaten, dus dat moest ik ook weer wegpoetsen. Mijn nagellak remover zonder aceton was daarbij niet echt behulpzaam.

Tip! Smeer eerst vloeibare latex rondom je nagels

Na dit debacle had ik mijn bedenkingen bij glitter nagellak. Hoop gedoe en voor wat? Drie glitters en uren poetsen om het er weer af te krijgen. Hoe doen anderen dit? Ja het antwoord vond ik natuurlijk weer op Pinterest. Echt mijn favoriete go to voor oplossingen.

Het geheim onthuld

In deze video legt Kelli Marissa uit hoe het nu eigenlijk echt moet.

Het geheim van glitter nagellak onthuld | The secret of glitter nailpolish
Natuurlijk heb ik het uitgeprobeerd en mijn resultaat was niet zo mooi als bij Kelli. Eigen schuld, dikke bult ik dacht dat ik goed onthouden had hoe het moest (na één keer kijken). Nou niet dus! Dus op de foto’s is het resultaat niet om over naar huis te schrijven.

Mijn fout was dat ik de glitter nagellak uit het potje op het sponsje heb gegoten. De juiste methode is met je kwastje de nagellak op de make-up pad smeren. Helaas wegens tijdgebrek heb ik geen tweede keer (op de juiste manier) kunnen testen. Maar ik geloof dat deze methode zeker werkt. Dus probeer het uit en laat ons weten wat je ervan vindt.

Terugblik en onze goede voornemens

Dit jaar zijn we in juni ons blog begonnen en met enige trots zien wij dat steeds meer lezers en geïnteresseerden de weg naar ons blog vinden. Onze eerste minigids is geboren en we hebben vijf leuke Wodka specials gepubliceerd voor onze nieuwsbrieflezers. Vijf en veertig blogs geschreven over de meest uiteenlopende vormen van natuurlijke recepten, tips en trucs voor lichaam, huis en tuin.

2017 is eigenlijk nog een soort van mysterie. De ideeën zijn er volop maar planning en uitvoering blijven door mijn gezondheid altijd een verassing. In ieder geval op zaterdagen een blog en één keer in de maand een leuke special voor onze nieuwsbrieflezers. Wil je niets missen! Volg ons op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest.

Heb je nog een verzoek voor een leuk diy recept, tips of review laat het ons weten. Schrijf het in de reacties of mail via onze contactpagina.