Dit haargel recept wil ik al zolang proberen, maar iedere keer kwam er iets tussen. Deze week is het eindelijk gelukt en ik maakte er gelijk een vlog van. Dus ga lekker kijken en laat me weten wat je ervan vindt. Klik op de foto hierboven om het vlog te bekijken.

Recept gelatine haargel

Haargel sterkte:
* licht: 1/2 theelepel gelatinepoeder
* medium: 3/4 theelepel gelatinepoeder
* sterk: 1 theelepel gelatinepoeder

* 1 cup (240 ml) heet water
* 8 á 10 druppels essentiële olie naar keuze
* 1 eetlepel aloë vera gel (optioneel)

Terwijl je roert in het water de gelatine langzaam toevoegen. Blijf roeren totdat alles opgelost is. Dek het potje of het schaaltje af en laat 3 á 4 uur opstijven. Deze haargel is door het gebruik van water ongeveer 1 á 2 weken houdbaar mits bewaard in de koelkast!

Bij mij was de gel veel te sterk geworden en daardoor een beetje klonterig waardoor het niet meer echt aan gel deed denken. Door het goed uit te smeren op mijn handen voordat ik het in mijn haren smeerde viel het geknoei mee. Ik raad aan om met de lichte sterkte te beginnen en te kijken hoe het bevalt. Het lijkt trouwens echt op gel, het werd bij mij ook echt hard en het uitkammen was wat pijnlijk hierdoor. Maak je haar licht nat voordat je deze gel uit je haar gaat kammen dan gaat het een stuk makkelijker. O ja schrik niet, wanneer je het uitborstelt zie je schilfertjes in je wasbak vallen, ik baalde daarvan totdat ik me realiseerde dat ik dat met commerciële gel ook altijd had. Dus het hoort blijkbaar zo. Die schilfers zijn trouwens wel makkelijk uit te borstelen hoor, dus je hoeft niet weer je haar te wassen om ervan af te komen!

Alternatief recept

Wil je een recept proberen wat langer houdbaar (zie datum aloë gel) en buiten de koelkast te bewaren is probeer dan deze:

* 3 eetlepels aloë vera gel
* 1/2 – 1 theelepel gelatinepoeder
* 2 á 3 druppels essentiële olie (optioneel)

Gewoon alles door elkaar roeren en begin met de kleinste hoeveelheid om te testen. Je kan er altijd nog poeder bijgooien.

Ik gebruik gelatinepoeder omdat je dat veel makkelijker kan doseren dan de gelatineplaatjes die je in de supermarkt koopt. Natuurlijk is het wel mogelijk om dit te gebruiken maar dan moet je zelf even spelen met de hoeveelheden water om te kijken wat de juiste sterkte is. Mijn poeder koop ik altijd bij puurmieke.nl daar kun je trouwens ook lezen waarom gelatine zo goed voor je is!

Wat vindt je ervan om gelatine in je haar als gel te gebruiken? Gebruik jij haarverstevigingsproducten, zo ja waar kan jij niet zonder?

Ps: sorry voor de kwaliteit op sommige momenten in het filmpje, de autofocus werkt niet altijd naar behoren.

Hou je haar in bedwang met deze homemade gelatine haargel. Gemaakt met maar twee ingrediënten!

Pin dit!