Een schoon en verzorgd gezicht willen we volgens mij allemaal en dan bedoel ik mannen én vrouwen 😉. En nu we midden in de lente zitten wordt het ook de hoogste tijd om ons gezicht te detoxen. Lijkt het je niet geweldig dat je dit voor elkaar kunt krijgen met simpele ingrediënten die je gewoon kunt kopen bij de supermarkt of die je misschien zelfs al in huis hebt? Geïnspireerd door een artikel van Eke Brouwer over gezichtsverzorging, laat ik jullie de aankomende drie weken met mijn natuurlijke gezichtsverzorgingsroutine kennismaken. Na drie weken heb je de tools voor een gezichtsdetox en heb je geleerd dat natuurlijke verzorging niet moeilijk of duur is. We beginnen vandaag met de gezichtsreiniger, gevolgd door een artikel over mijn gezichtstoner, met als afsluiting mijn favoriete moisturizer.

Gewoon met water wassen toch?

Gezichtsreiniging is iets wat ik pas sinds een klein jaar toepas. Daarvoor was ik gewoon lui en ook niet echt geïnteresseerd, maar met het ouder worden merk ik dat mijn huid iets meer liefdevolle verzorging nodig heeft. Ook dacht ik altijd dat als je de hele dag binnen zit de vervuiling van je gezicht wel mee zou vallen en dat ’s ochtends je gezicht met water wassen wel voldoende was. Niets is minder waar!

Op mijn zoektocht naar manieren om alles zo natuurlijk mogelijk te doen kwam ik allerlei gezichtsverzorging recepten tegen en een heleboel redenen om toch zeker je gezicht te reinigen. De belangrijkste motivatie voor gezichtsreiniging vond ik, toen ik las dat de huid door alle viezigheid niet goed kan ademen waardoor allerlei problemen op de loer kunnen liggen. Gezichtsreiniging kan ook helpen bij een droge huid! Nou, daar had ik wel oren naar.

Natuurlijk helpt het niet alleen bij een droge huid, want als je reiniging toepast in combinatie met een routine kun je elk huidtype in balans houden of brengen!

Natuurlijke gezichtsreiniging

Ja, we gaan het nou eindelijk hebben over mijn gezichtsreiniging. Ik moest het allemaal een beetje opbouwen omdat het anders echt te simpel lijkt 😉.

Tromgeroffel……honing!

Echt waar, ik was mijn gezicht met honing en mijn huid is helemaal blij. Ik had al jaren verdikkingen onder mijn ogen maar sinds mijn gezichtsreiniging met honing zijn ze zo goed als weg. Naast dat je huid het heerlijk vindt is het ook nog super snel en makkelijk​, een must in mijn ogen als het om verzorging gaat 😉. Ben je vegan, dan kun je als alternatief ahornsiroop gebruiken.

Detox je gezicht met een honing reinigingHoe dan

Dat ga ik je stap voor stap vertellen zodat je geen excuus meer hebt om het niet te proberen 😋. Heb je make up op? Verwijder dit dan eerst! Ik gebruik zelf kokosolie om mascara e.d. te verwijderen en nee dat is niet gevaarlijk! Nog niet overtuigd? Lees dan mijn artikel hierover.

Was iedere ochtend en avond je gezicht met lauwwarm water (niet afdrogen!), schep of spuit een dotje (zo groot als een stuiver) op je vingers en masseer de honing over je hele gezicht. Je kunt het nu met een zacht nat microvezel doekje afnemen of wegwassen met water. Dep je gezicht droog waarna je je toner kunt gebruiken, daar lees je volgende week alles over!

Als ik tijd en zin heb laat ik de honing wat langer zitten om zoveel mogelijk van de goodies op te nemen in mijn huid. Daarna was ik het af met een doekje, hiermee word de huid extra gereinigd en het helpt voor de doorbloeding = hopelijk minder rimpels 😋.

Waarom honing?

Honing heeft geweldige anti-bacteriële eigenschappen. Wist je dat honing niet kan rotten of bederven? Dus als je honing gebruikt op je huid krijgen bacteriën geen kans, waardoor je huid schoon en vrij van narigheid blijft. Het wordt zelfs met groot succes gebruikt bij de behandeling en preventie van acné, maar het kan met ieder huidtype door een deur 🙂.

De meeste commerciële niet natuurlijke cleaners halen iets van de huid zonder te verzorgen. Dit merk je zeker bij een droge huid, die trekkerig kan aanvoelen na gebruik. Honing daarentegen maakt je huid schoon terwijl het tegelijkertijd je huid diep hydrateert en verzorgt. Waarna je huid zacht, soepel en sappig aanvoelt.

Wel belangrijk is het om pure onbehandelde honing te gebruiken. Dus koop direct bij een imker of neem biologische honing.

Durf jij het te proberen? Laat me weten bij de reacties, Facebook, Twitter, of Instagram wat je ervan vindt!

Tot volgende week, dan neem ik je mee in de wondere wereld van de gezichtstoner 😘

 

Gezichtsreiniging – #DetoxJeGezicht
Gezichtstoner – #DetoxJeGezicht
Gezichtsmoisturizer – #DetoxJeGezicht

Download het #DetoxJeGezicht cheatsheet en varieer naar hartelust met deze natuurlijke ingrediënten| gezichtsverzorging | Diy natural facecare