Hou jij ook zo van een glanzend schone gootsteen? I love it sinds mijn homemade gootsteenscrub! Maar ik moet bekennen dat mijn gootsteen zelden blinkt 😢. Ik vind het altijd zo’n gedoe om iedere keer mijn gootsteen af te drogen na gebruik. Hierdoor zitten overal kalkvlekken en het ziet er dof uit.

Één van mijn schoonzussen is daar heel trouw in en ik kijk altijd enigszins jaloers naar haar gootsteen. Die straalt me altijd tegemoet. Ik heb geaccepteerd dat ik niet zo’n trouwe poetser ben maar door deze gootsteenscrub heb ik in ieder geval minimaal één keer per dag een stralende gootsteen 😍.

Homemade gootsteenscrub

Gelukkig is het weer een simpel recept en de ingrediënten heb je als het goed is al in huis!

Wat heb je nodig

* 2 cups baking soda
* 10 druppels citroenolie
* 10 druppels teatreeolie
* Afwasmiddel
* Lege pot (recycle een groentenpot)
* Schuurspons

Alle ingrediënten kun je kopen bij Holland & Barret

Homemade sinkscrub for a shiny and clean sinkAan de slag

Vul de pot met de baking soda, druppel de essentiële oliën erin, roer met een mes alles goed door elkaar. Plak een etiket met gootsteenscrub op de pot, zodat je niet per ongeluk de verkeerde baking soda gebruikt wanneer je gaat bakken 😉.

Maak je gootsteen nat en besprenkel ruim met de gootsteenscrub. Spuit wat afwasmiddel er overheen en begin met scrubben. Vergeet niet je kraan mee te nemen in het ritueel 😉. Spoel alles daarna goed af en droog na met een droge microvezeldoek of theedoek.

Heb je een lege Parmezaanse kaas strooibus gebruik deze dan in plaats van een lege pot. Strooit makkelijk en je kan de bus ook leuk pimpen. Zodra ik een lege bus heb ga ik dat zeker doen!

Ik gebruik de gootsteenscrub aan het eind van de dag voordat ik ga slapen. Wanneer ik opsta en mijn kop cappuccino ga maken kan ik genieten van mijn blinkende gootsteen. Door het gootsteenscrub ritueel maak ik nu vaker mijn gootsteen droog na gebruik. Het heeft gewoon iets zo’n blinkende gootsteen. Het geeft je keuken een schone en opgeruimde look, wie houdt daar nou niet van?

Begin vandaag nog met het gootsteenscrub ritueel en laat me weten wat je ervan vindt. Heb jij een goede tip voor mij, laat het me weten, ik zoek altijd een excuus om iets nieuws te proberen 😜.

Gratis printable

Heb je geen zin of tijd om een etiket te maken download dan dit Word document. Na het openen klik je op bewerken inschakelen om de juiste lay out te zien. Je kan het etiket groter of kleiner maken zodat het precies past op jouw pot. Ook kun je het etiket hergebruiken, door de tekst te wijzigen, voor al je andere homemade recepten.

Gebruik deze diy gootsteenscrub voor een blinkend schone gootsteen.

Klik op de foto om te downloaden

Zo leuk je kan zelf je etiketten ontwerpen in Word. Wil jij weten hoe je dat kan doen, laat dan een reactie achter.

O ja

Je kan deze gootsteenscrub ook gebruiken om je oven schoon te maken. Handig toch? Weet je niet meer hoe ik dat deed, check het artikel zelfgemaakte ovenreiniger, voor de aanwijzingen.

Fijn weekend!