Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, mijn Green Happiness dagen zijn voorbij!

Dit is natuurlijk erg kort door de bocht, dus ik zal wat meer uitweiden over waarom deze voorbij zijn. In mijn vorige update (lees hier) beschreef ik al een aantal dingen waar ik tegenaan liep en dat ik tijdens mijn vakantie een nieuw plan van aanpak ging verzinnen.

Mijn overwegingen

Voorbereidingen

Mijn grootste struikelblok met Green Happiness was de voorbereidingstijd voor de meeste gerechten. De inspanning die dit vereist was wel te doen op de dagen dat ik me redelijk voelde, maar helaas had ik er daar maar weinig van. Daarnaast, de dagen dat ik me redelijk voel, wil ik besteden aan dingen die me juist energie geven en waar ik vrolijk van word. Koken is nog steeds niet mijn grootste hobby, dus daarom kies ik liever voor andere bezigheden 😋.
Wel heel prettig was dat je niets zelf hoefde te verzinnen, zelfs het boodschappenlijstje was al klaar. Heerlijk vond ik dat, omdat ik vaak weinig inspiratie had om elke dag weer te verzinnen wat we gingen eten. Ons avondeten was daardoor altijd erg saai en voorspelbaar. Door de menu’s in het boek heb ik veel meer inspiratie gekregen, ik denk vaker buiten de box en ik durf meer te experimenteren 😍.

Met smaak eten

Dit was wel een puntje van aandacht, want de recepten uit het boek gingen me steeds meer tegen staan. Mijn gerechten mogen wat hartiger van smaak zijn en kaas, vlees en vis zijn voor mij ingrediënten die ik niet wil/kan missen. Nu denk je wellicht, hoezo kun je dat niet missen? Eigenlijk heel simpel, zodra ik dat weer ging eten werd mijn stoelgang weer een stuk prettiger, mijn nagels weer harder en minder breekbaar en ik voelde me niet meer de hele tijd slapjes. Mijn conclusie, absoluut gebaseerd op mijn intuïtie, is dat mijn lichaam het nodig heeft.

Green Happiness overblijfsels

Dankzij de eerste dertig dagen ben ik me een stuk bewuster geworden van wat ik eet en waar ik me prettig bij voel. Dat afvallen een prettige bijkomstigheid is maar geen hoofddoel. Gezonde keuzes maken en lekker in je vel zitten is voor mij veel belangrijker.
Heel fijn is ook dat ik veel minder vocht vasthoud, wat mijn gewicht direct beïnvloedt 😋. Maar of dit nu direct voortvloeit uit de Green Happiness weet ik niet, want mijn nieuwe eetgewoonten wijken behoorlijk af van het boek en het vocht is niet teruggekomen 😊.

Al met al

Een leerzame en verhelderende ervaring! Die ik zeker niet had willen missen. Tegenwoordig bestel ik de allerhandebox, voor gemak en variatie; een prettige bijkomstigheid is dat de overige boodschappen gelijk (gratis) meegeleverd worden. Kan mijn man op zijn vrije zaterdag leuke dingen doen 😉.

Een maaltijdplanning maken is nu een vaste wekelijkse routine en geeft een hoop rust in mijn hoofd. En een boodschappenlijstje maken wordt een stuk makkelijker. Alle gekozen gerechten, inclusief de allerhandebox, kosten maar maximaal dertig minuten voorbereiding. Elke week eten we nu heel gevarieerd en het is een stuk spannender geworden 😉.

Wanneer ik kies voor vlees of vis, zijn de porties aanzienlijk kleiner dan voorheen. Ook vervang ik nu vaker vlees voor een vegetarische versie van de vegetarische slager. De kipstukjes en het gehakt zijn ons heel goed bevallen. Ik sluit ook zeker niet uit dat we nog meer van de vegetarische slager gaan uitproberen. De box is maar voor drie dagen, de overige dagen haal ik inspiratie uit de Green Happiness en op internet. Dus het boek blijft een onderdeel van mijn leven. Al was het alleen maar voor de heerlijke ontbijt recepten 😜 (zie foto).

Mijn verwachtingen

Ik geef eerlijk toe dat ik heel hoge verwachtingen had toen ik met het boek begon. De geweldige reviews en ervaringen die ik had gelezen voordat ik het überhaupt kocht waren heel positief. Tijdens het traject las ik ook de ervaringen van mede GH’ers in de Facebook groep. Gelukkig kwam ik er al snel achter dat ik niet de enige was waarbij het niet helemaal over rozen ging. Hierdoor kon ik mijn verwachtingen bijstellen. Ik hoopte enorm af te vallen en tonnen energie te krijgen, maar dit was voor mij helaas niet de uitkomst. Maar ik ben wel heel blij dat ik deze uitdaging ben aangegaan en dankbaar voor alles wat ik ervan heb geleerd.

Bedankt voor jullie interesse in het wel en wee van mijn leven en de lieve reacties en ondersteuning die ik op mijn vorige twee GH blogs mocht ontvangen. Er waren momenten dat ik het bijltje er helemaal bij wilde neergooien maar met jullie hulp heb ik me er doorheen geslagen 😍.

Lees ook deel 1: Herstellen – met The Green Happiness Summer – dag 1
Lees ook deel 2: Dag 30 van maaltijdplan Green Happiness

Weet jij trouwens al wat je cadeau geeft met de kerst? Nee? Kom dan volgende week terug voor inspiratie!