Boardbooster is het onderwerp van vandaag en voorlopig de laatste in de serie over Pinterest. Na een algemene introductie en een vijftal tips over hoe je kunt groeien op Pinterest, ga ik vandaag dieper in op de tip ‘pin iedere dag’.

Om te groeien op Pinterest is het cruciaal om iedere dag te pinnen en is het zeer gewenst om dit druppelsgewijs te doen. Je wilt namelijk niet de feed van je volgers volstoppen met jouw pins. Let op: met jouw pins bedoel ik niet alleen jouw blog pins, maar ook de pins van anderen die op jouw borden staan. Dat zijn namelijk vanaf het moment dat je ze pint, jouw pins geworden. Daarom is het ook belangrijk om pins te pinnen met een hoge pincount want die zijn populair en populaire pins op je bord zijn GOED!

Druppelsgewijs, hoe dan?

Ik kan toch niet de hele dag met Pinterest bezig zijn?! Eh… jawel. Je zal wel moeten als je echt wilt groeien op Pinterest. En het hoeft echt niet de hele dag te duren maar het kost je wel wat tijd op een dag. Houd daar dus rekening mee!

Handmatig druppelen

Maak een paar of één geheim bord aan, geef het een duidelijke naam (of namen) en ga daar één keer per maand een paar uur achter elkaar op pinnen. Nu heb je content die je druppelsgewijs kunt doorpinnen naar je openbare relevante borden. Kies één à twee momenten op een dag om een tiental pins te pinnen op je borden. Doordat dit nu verspreid gebeurt zullen je volgers je dankbaar zijn. De frequentie en hoeveelheid pins zijn bepalend voor de groei en groeisnelheid van je account.

Maar het tijdstip van pinnen is ook belangrijk! Want als jouw volgers niet online zijn zien ze jouw pins niet. Bedenk dus wat jouw doelgroep is en hoe hun dagindeling er ongeveer uitziet. Moeders met kinderen kijken waarschijnlijk niet voor 20.00 uur ‘s avonds naar Pinterest want dan zijn ze nog druk bezig met koken en de kinderen etc. Pin dan bijvoorbeeld tussen 20.00 – 22.00 uur.

Vind je dit te veel tijd of moeite kosten, kies dan voor een geautomatiseerde optie namelijk Boardbooster.

Automatisch druppelen met Boardbooster

Oké, je hoeft dus niet iedere dag tijd te besteden aan Pinterest ;-), als je kiest voor druppelsgewijs met Boardbooster. Mijn leven is zoveel makkelijker geworden sinds ik Boardbooster gebruik. Ik kan het echt alleen maar aanraden.

Voordat ik Boardbooster gebruikte zat ik vaak dagelijks uren op Pinterest te browsen en te pinnen. Dit waren weinig productieve uurtjes voor het blog, want ook al haal ik bijna al mijn inspiratie van Pinterest, het pinnen om je borden te vullen heeft als hoofddoel meer volgers krijgen! En ondanks de uren die ik besteedde mocht ik blij zijn als ik één of twee volgers in de twee weken kreeg. Ook problematisch werd de hoeveelheid tijd die ik beter kon besteden aan de kwaliteit van het blog en meer artikelen. Maar dat schoot er vaak bij in, voordat ik het wist zat ik al weer drie of vier uur te pinnen en had ik nog niks voor het blog gedaan. Dat moest dus veranderen.

Eerst heb ik de handmatige manier geprobeerd en dat was niet onverdienstelijk, maar ook nog niet je-van-het. Toen ik op een dag via een blog las over Boardbooster en wat je met Boardbooster allemaal kunt doen, was mijn nieuwsgierigheid getriggerd en heb ik gelijk een account aangemaakt om gratis de eerste honderd pins te testen.

Traffic cijfers naar mijn blog vanaf diverse mediaIk dacht: baat het niet dan schaadt het ook niet. Ik begon heel conservatief zodat ik ongeveer twee á drie maanden met mijn gratis honderd pins kon doen. Maar eigenlijk na één maand merkte ik al duidelijk verschil. Nu kreeg ik automatisch om de dag volgers en het kostte me maar een halve dag per maand. Wauw! Wat geweldig!

De beslissing

Toen mijn honderd gratis pins op waren, besloot ik daarom ook om over te stappen op het goedkoopste plan. Want voor $5 heb ik ineens veel meer tijd gekregen om aan mijn blog te besteden, terwijl ondertussen mijn Pinterest volgers gestadig toenemen en ik niet meer verleid word om op Pinterest te blijven hangen waardoor ik niet gedaan krijg wat ik had willen doen.

Daarnaast nemen de bezoeken aan mijn blog via Pinterest ook dagelijks toe en daarmee is Pinterest mijn één na hoogste traffic generator.

Nu ik vier maanden met het $5 plan werk heb ik een groei van ongeveer 36% per maand en wil ik nooit meer zonder Boardbooster!

Uitleg

Natuurlijk wil je nu weten hoe Boardbooster werkt en of dit wellicht ook iets voor jou is. Kijk naar de tutorial en schrijf je vandaag nog in bij Boardbooster voor je eerste gratis honderd pins. Eénmaal opgezet heb je er geen omkijken meer naar, behalve dan dat je één keer per maand moet gaan zitten om je geheime borden vol te pinnen en de eenmalige setup van je campagnes naar de groepsborden waar je lid van bent of die je zelf bezit.
 

 
Vindt je de video tutorial duidelijk genoeg? Of heb je nog vragen, laat het me weten!
 

 

Krijg meer traffic met boardbooster voor pinterest. Krijg 36% meer volgers per maand zonder uren kwijt te zijn! Gebruik Boardbooster automation, sit back and see your followerscount grow each month.