Wil jij ook zachte, verzorgde handen in een handomdraai? Met deze handscrub met weer alleen natuurlijke ingrediënten kun je hier iedere dag van genieten.

Verjaardagscadeaus

Een poosje geleden heb ik aardig wat citroen- en sinaasappelschillen gedroogd. Leuk om te doen en ook erg makkelijk, maar ja wat doe je er vervolgens mee. Ze stonden in goed afgesloten potten te wachten op een goede bestemming.

Nu had ik het weekend na mijn vakantie een verjaardag waar ik nog een cadeautje voor moest verzinnen. Ze had geen wensen dus ik moest aan de bak! De inspiratie kwam al snel omdat – door haar – ik mijn eerste body olie heb gemaakt.

Mijn vriendin vertelde mij ooit dat zij zichzelf graag insmeert met body olie direct na het douchen. Geïnspireerd ging ik toen op zoek naar recepten en zo kwam mijn versie van body olie tot stand. Ik bedacht dat het toepasselijk zou zijn om haar nu juist een heerlijke body olie te geven. En wat kon ik er in doen? Juist: citroen- en sinaasappelschillen en gedroogde hibiscus 😍. Voor meer inspiratie kun je mijn eerdere blog hierover lezen.

Handscrub bij toeval

Alleen een body olie vond ik een beetje karig dus een lekkere gezichtsscrub leek me een mooie aanvulling. Om in dezelfde sfeer te blijven koos ik voor dezelfde ingrediënten als de body olie aangevuld met havermout, druivenpitolie en Joy essentiële olie.

Ik gooide de droge ingrediënten in de mini hakmolen van mijn keukenmachine en zette deze ongeveer 30 seconden aan. Schepte het daarna in een potje, om er toen achter te komen dat het nog wel wat grof was. Er was geen tijd meer om het weer terug te doen in de hakmolen, dus ik besloot om de oliën eraan toe te voegen. Bij het testen kwam ik erachter dat het te grof is om op je gezicht te gebruiken, maar het is ideaal voor je handen. Dus in plaats van een gezichtsscrub kreeg ze een handscrub 😋.

Ik heb nu zelf ook een potje in mijn keuken staan en ik gebruik het minstens één keer per dag. Mijn handen zijn nog nooit zo zacht geweest. Het voelt zo fijn dat ik me nu heel vaak in de handen wrijf. Gewoon om te genieten van mijn gladde en zachte handen 😍

Als je trouwens langer hakt en maalt kun je dit mengsel zeker als gezichtsscrub gebruiken. Doe er dan ook nog een schepje honing in, je gezicht zal je dankbaar zijn.

Gebruik jij wel eens handscrub? Wat is je favoriet?

Het Diele potje wordt binnenkort verloot onder mijn hoemaakjedat tribe! Meld je nog snel aan zodat je mee kunt dingen.

 

Verzorg je handen met natuurlijke handscrub en geniet van je zachte en verzorgde handen | #handcare #naturalhandcare #handscrub #naturalingredients

Pin voor later!