Mijn favoriete social media kanaal is Pinterest, hier kan ik uren op ronddwalen en haal ik 95% van de tijd mijn inspiratie voor nieuwe recepten en blogs. In Amerika is Pinterest booming maar hier in Nederland lijkt het nog niet helemaal aangeslagen. In de blogwereld wordt het al wel gebruikt als medium om producten of blogs te etaleren, maar het heeft nog lang niet de status die het in Amerika heeft.

Ook privé wordt het nog maar mondjes maat gebruikt, ik weet niet waarom dat zo is. Wel kan ik je vertellen dat dit kanaal echt de moeite van het gebruiken en ontdekken waard is. Als je dan toch kiest voor social media, kies dan voor een kanaal dat mega veel inspiratie geeft. Die je meeneemt naar andere werelden, exotische gerechten of inspirerende interieurs. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je vindt het terug op Pinterest. Bewaar op Pinterest al je reisideeën, feestideeën, recepten of klustips en stop met gefrustreerd zoeken naar waar je die bladwijzer nou ook al weer had opgeslagen. Gebruik Pinterest als een visuele bewaarplaats en je raakt niet meer zo snel die leuke link kwijt 😉

Voor wie is het dan?

Pinterest is voor iedereen! Je kunt er heerlijk rondstruinen en alles wat je interessant vindt kun je op borden bewaren. Zo kun je later alles weer terugvinden. Voor bloggers en ondernemingen is het bij uitstek geschikt om jezelf te etaleren en verkeer naar je website te krijgen. Vandaag geef ik een video uitleg over hoe het werkt zodat je vandaag nog een account kunt aanmaken en kunt beginnen met pinnen. De aankomende weken volgt een tweetal artikelen die meer gericht zijn op het gebruik van Pinterest voor bloggers, omdat ik hier inmiddels aardig wat vragen over heb gekregen, dus bij deze 😉 Als het jouw wens is als privé persoon om veel volgers te krijgen dan kun je die tips natuurlijk ook toe passen.

Stap voor stap Pinterest

Omdat het een heel visueel kanaal betreft heb ik besloten om in een video uit te leggen hoe je met Pinterest kunt beginnen. Het was de eerste keer dat ik zo’n video heb gemaakt en ik merkte dat ik door de zenuwen toch wat slordige taal en grammatica fouten heb gemaakt. Mijn excuses hiervoor, de volgende keer zal ik hier beter op letten ;-). Nu dan de stap-voor-stap-start-met-Pinterest video. Veel kijk plezier!

Ik heb mijn uiterste best gedaan zoveel mogelijk basis beginselen van Pinterest te laten zien. Mocht er toch nog iets onduidelijk zijn, laat het me dan weten. Laat een reactie achter of mail naar info [at] hoemaakjedat [.] com.

Gebruik jij Pinterest al of ga je het nu toch eens bekijken, vertel het me in de reacties. Volg mij op Pinterest en als je een reactie hieronder achterlaat met je gebruikersnaam dan volg ik je zeker terug. Heb je in ieder geval al één volger 😉

Om het starten met Pinterest makkelijk en overzichtelijk te maken heb ik speciaal voor jou een checklist gemaakt die je op weg helpt.

 

Pinterest checklist download
Ps. als je al bent ingeschreven, kun je deze checklist downloaden via de special pagina.

Start vandaag nog op Pinterst met deze stap voor stap tutorial