Weet je nog mijn zelfgemaakte amandel douchegel? Die is eindelijk op, nou ja anders gezegd ik moest hem weggooien (na 4 maanden) omdat hij ineens raar rook 🙁 . Eigenlijk pas veel later dan ik verwacht had zeker omdat er – ook al was het gedestilleerd – water in het recept gebruikt wordt. Dus de volgende keer maak ik de helft van het recept want daar kan ik lang genoeg mee vooruit. Als ik ooit nog dat recept ga maken 😉 , want ik heb nu toch iets heerlijks ontdekt!

Mijn ontdekking

De ingrediënten uit het amandel douchegel recept bevielen mij heel goed, qua verzorging dan. Maar het was een hele waterige substantie die je eigenlijk het beste op een spons kon gebruiken omdat het anders direct door je vingers glipt. Dus mijn volgende recept moest in ieder geval dikker zijn.

Dikker werd blijkbaar een lastig verhaal, want alle recepten die ik vond hadden dezelfde componenten maar in andere geuren en smaken. Totdat ik de schuimende versies tegenkwam! Ik dacht: dat moet ik proberen, maar keer op keer lukte het niet om het te laten schuimen. Wist ik veel dat je hiervoor een speciaal pompje op je fles moet hebben 🙁 .

Het pompje

Toen ik erachter kwam dat het aan het type pompje lag, heb ik stad en land afgezocht naar lege schuimpompjes. Dit was nog niet zo makkelijk, blijkbaar is het in Amerika een stuk populairder dan hier.

Uiteindelijk besloot ik om een gevulde versie te kopen – ik koos voor deze – en dan maar wachten tot hij leeg is. Natuurlijk ongeduldig als ik ben, bleef ik ondertussen doorzoeken en uiteindelijk wist ik ze toch te vinden in Engeland bij All in packaging, die ik natuurlijk direct besteld heb. Want voordat die fles Method op is – ben ik nog wel even zoet.

Toen ik mijn bestelling inmiddels in huis had, vertelde mijn schoonzus dat je ook gevulde flesjes met schuimpompje kan kopen in de euro winkel. Wat ik dus de volgende keer ga doen, tenzij ik weer in één keer veel ga kopen, anders zijn de verzendkosten namelijk veel te hoog.

Maak je eigen schuimende bodywash of handzeep voor een heerlijk verzorgde schone huid!Het bodywash recept

Het leuke van dit recept is dat je het op meerdere manieren kunt gebruiken. Ik gebruik het als bodywash, maar je kan het ook als handzeep of gezichtszeep gebruiken. Kijk bij de laatste wel uit dat het niet in je ogen komt en gebruik dit niet voor je gezicht als je een droge of gevoelige huid hebt!

Ingrediënten voor 250 ml schuim pomp dispenser, geschikt voor alle huidtypes wanneer gebruikt als bodywash.
* ½ cup rozenwater of gedestilleerd water
* ⅓ cup toverhazelaar
* 2 eetlepels dr. Bronner Castile zeep
* 1-2 eetlepels carrier olie – kies een olie die bij jouw huidtype past.
* Schuim pomp dispenser
Klik op de linkjes om te zien waar ik het koop.

Meng alle ingrediënten in de dispenser. Schud de fles voorzichtig voor ieder gebruik omdat de ingrediënten weer scheiden van elkaar (zie foto).
Begin met 1 eetlepel olie en test de schuim, zelf gebruik ik 2 volle eetlepels omdat mijn huid daarna fijner aanvoelt. Experimenteer om voor jou de juiste hoeveelheid te vinden. Let op met de houdbaarheid van dit product omdat er ingrediënten op waterbasis worden gebruikt. Bij twijfel altijd weggooien!

Niet meer anders!

Nu ik deze schuimende bodywash heb ontdekt wil ik niet meer anders. Het is makkelijk om te maken en er zijn heel wat variaties te verzinnen. En het schuim smeert makkelijk over de huid. Het ziet er luxe uit en voelt als een cadeautje. De veelzijdigheid is ook een groot pluspunt en ik grijp – als ik in de badkamer mijn handen was – ook vaak naar dit product.

De volgende batch ga ik maken met havermout infused water, ik kan bijna niet wachten totdat deze fles weer leeg is. De combinaties zijn eindeloos en ik ben heel benieuwd wat nu het beste bij mijn huid gaat passen.

Mocht je besluiten dit bodywash of handzeep recept te maken deel dan de resultaten op je social media. Tag dan met @hoemaakjedat op Facebook en Instagram zodat ik mee kan genieten.

Ben jij ook een fan van schuimende producten?

Ps. aanstaande maandag helaas weer geen blog, ik ben helaas nog steeds niet helemaal hersteld en heb besloten nog even een weekje rust te nemen.