Krijgen jullie ook de kriebels van die horrorverhalen over de hoeveelheid bacteriën in keukensponsjes en vaatdoekjes? Je hoeft geen Miep Kraak te zijn om te snappen dat die dingen een bron van viezigheid zijn en dat ze regelmatig moeten worden schoongemaakt of vervangen, maar duizend keer met een dettoldoekje alles desinfecterend napoetsen is ook weer zo wat. Voor je het weet word je weggezet als een OCD patiënt.

Reinigen van keukensponsjes en doekjesNeemt niet weg dat het wel belangrijk is om hygiënisch en gezond met keukensponsjes en vaatdoekjes om te gaan. En dat betekent: tijdig, dat wil zeggen vóórdat het een beetje funky begint te ruiken, schoonmaken of vervangen. Hieronder een quick fix om ze bacterievrij te maken. Misschien zegt een aantal van jullie: ja hallo, deze kennen we alláng! In dat geval: onze oprechte excuses. Dan is deze bedoeld voor de schoonmaak rookies onder ons.

Stop keukensponsjes in de magnetron

Om er zeker van te zijn dat we keukensponsjes en vaatdoekjes kunnen (her)gebruiken zonder bacteriën te verspreiden, ook als ze in contact zijn geweest met rauw vlees, rauwe eieren of rauwe groenten, is de magnetron de snelste oplossing. Stop de natte (!) sponsjes gedurende 2 minuten in de magnetron op vol vermogen en zap die bacteriën! Laat de sponsjes daarna een paar minuten afkoelen, want ze worden stomend heet. Maar dan zijn ze weer hygiënisch, klaar voor gebruik.

Dus, belangrijk:
* gebruik altijd natte keukensponsjes of vaatdoekjes
* 2 minuten op vol vermogen in de magnetron
* laat ze daarna een paar minuten afkoelen
* gebruik geen sponsjes waarin staal is verwerkt! Die kun je bijvoorbeeld wel in de vaatwasser laten meedraaien.

Heb je dit zelf al eens uitgeprobeerd? We zijn benieuwd naar je ervaringen! Laat een reactie achter op deze site of via social media. Op onze Pinterest pagina vind je trouwens meer handige info over schoonmaken, of bezoek ons op Facebook voor andere tips & inspiratie.