Nu de winter met vaak schrille wind voorbij is kun je je huid weer met wat lichtere producten verzorgen. Voor mij valt dan de keuze steeds vaker op een heerlijke lichaamsolie. Deze lichaamsolie gebruik ik direct na het douchen in plaats van de rijke bodybutter die ik ’s winters gebruik.

Waarom ik kies voor lichaamsolie?

Voor mij is douchen sinds mijn hartproblemen een enorme inspanning geworden. Mijn doel is dus tijdens de slechte dagen om zo snel mogelijk klaar te zijn met douchen en me tegelijkertijd zo min mogelijk in te spannen. Hierbij is lichaamsolie een uitkomst want die breng ik op een nog licht vochtige huid aan en laat ik daarna lekker intrekken. Dit scheelt mij dus de tijd van het afdrogen en insmeren met bodybutter.

Wat ik ook prettig vind is dat je de lichaamsolie helemaal kunt aanpassen op jouw huidtype en op het seizoen. Ik vertel meer over je huidtype in dit artikel – Gezichtsmoisturizer – en/of download de cheatsheet zodat je altijd weet welke olie en essentiële olie voor jou kan werken.

 

Mijn voorjaarsmix

Deze lente koos ik voor gedroogde hibiscus- en rozenblaadjes gemixt met druivenpit- en amandelolie. In onderstaand filmpje zie je hoe ik het maak!
Voor het beste kijkplezier zet je de video op de hoogste resolutie via het tandwieltje -> kwaliteit 😉

Ik heb dus geen vastomlijnd recept maar mix puur op gevoel. Wordt creatief en mix met gedroogde bloemen, kruiden en oliën die jij lekker vindt. Ik heb trouwens na het maken van het filmpje nog een paar druppeltjes wortel essentiële olie erin gedaan, zodat ik ook wat bescherming heb tegen de UV stralen.

Let op! Bij het oppompen van de olie kan een beetje residu meekomen. Ik vind dit niet vervelend maar als jij dat wel vindt, gebruik dan een stukje dun katoen vastgezet met een elastiekje om het staafje als filter.

Oh ja, nog een leuke bijkomstigheid is dat je deze lichaamsolie ook als massage olie kan gebruiken, dus dubbel plezier uit één flesje 💕.

Welke ingrediënten ga jij gebruiken in jouw op maat gemaakte lichaamsolie?

Vergeet je cheatsheet niet!

 

Maak je eigen lichaamsolie op maat met de jouw favoriete ingrediënten zoals gedroogde rozen en hibiscus

Pin voor later!