Kun je je nog de sinaasappelschoonmaakspray herinneren van vorig jaar? Dit keer heb ik een allesreiniger die nog makkelijker te maken is.

Waarom iets anders

Al gebruik ik mijn schoonmaakspray nog dagelijks in de keuken, toch wilde ik ook wel eens iets anders proberen. Wat ik namelijk met die schoonmaakspray niet doe is het schoonmaken van mijn vloeren , badkamer en toilet. Wellicht kan het wel, maar dan moet ik wel heel veel sinaasappelschillen gaan sparen 😉 en dat gaat me niet lukken.

Ook zijn de sinaasappel/citrus schillen met de azijn sterk ontvettend, maar die eigenschap heb ik niet persé nodig voor vloer, badkamer of toilet. Dus ik wil iets gebruiken wat natuurlijk, tegen verschillende vuilgraden inzetbaar, en makkelijk te maken is. Want dat is voor mij en voor jou natuurlijk extra fijn!

Maak zelf allesreiniger met essentiële oliën voor een schoon resultaat overal in huis.Zoektocht

Opnieuw dwaalde ik uren op het Pinterest en daar was zoals gewoonlijk weer genoeg te vinden. Maar ik zocht eigenlijk iets nóg makkelijkers. Gewoon omdat ik het nu steeds drukker krijg (omdat ik sinds kort me een stuk energieker voel) en omdat ik natuurlijk ook aan jou denk! Ik hoor toch nog vaak: ‘ja maar Maris, dat is nog best veel werk’. Dus ik vind dan iets snel en makkelijk maar blijkbaar kan jij dat dan anders ervaren. Ik heb me er al bij neergelegd dat ik het niet iedereen naar de zin kan maken. Maar ik probeer wel de makkelijkste recepten te vinden zodat homemade natuurlijk schoonmaken ook voor jou makkelijk wordt.

Uiteindelijk vond ik een super makkelijk recept via een Facebookgroep detox je huis event. Wil jij ook wel eens zo’n event meemaken (er komt binnenkort een summer event aan ;-)) meld je dan aan voor mijn Facebookgroep The droplets en blijf op de hoogte van alles over essentiële olie en van interessante events over gezonde keuzes voor je huis, familie en lichaam.

Mijn natuurlijke allesreiniger

Ja, je wilt nu eindelijk wel het recept weten. Nou daar komt ie dan:

Voor lichte vervuiling:

* 250 ml flesje met spraykop erop
* 250 ml gedistilleerd water
* half dopje Thieves allesreiniger – middel vervuiling ¾ dopje – zware vervuiling 1,5 dopje
* 5 druppels lemon essentiële olie (EO)
* 5 druppels peppermint EO

Volg de linkjes om te zien waar ik mijn accessoires en ingrediënten gekocht heb. Gebruik jij een grotere fles vermenigvuldig dan alle ingrediënten naar rato. Belangrijk: wanneer je het in een plastic sprayfles wilt bewaren dien je de lemon EO eruit te laten. Dit omdat de lemon EO het plastic aantast. Ik raad sowieso altijd glas aan omdat je dat ook beter kunt schoonmaken wanneer je er eens iets anders in wilt bewaren. Glas kun je namelijk goed steriliseren en hergebruiken.

Deze Thieves allesreiniger kun je ook gebruiken in een emmer water om bijvoorbeeld je vloer te dweilen. De hoeveelheid dopjes die je daarvoor nodig hebt staan vermeld op de fles zelf.

Kosten

Het lijkt misschien een dure fles allesreiniger, maar dit valt reuze mee. Het is namelijk super geconcentreerd, waardoor je uit één kleine fles á 426 ml zeker 32 flessen van 500 ml kan halen. Dit kost je dan ongeveer € 0.75 per fles. Dat valt toch mee voor een groene allesreiniger die veel liever is voor je huis, je gezin en het milieu!

Als laatste

Ik heb eindelijk een keuze gemaakt voor een vaste leverancier van mijn essentiële oliën. Waarschijnlijk kun je het al wel raden na dit recept, maar aanstaande maandag vertel ik je alles over mijn keuze en hoe ik tot dit besluit ben gekomen. Tot maandag!

Maak jij je huis al groen schoon? Wil je daar meer over weten?