Oké alles wordt even helemaal anders, in ieder geval voor één maand. Ik ga een maand solo bloggen omdat mijn lieve vriendin en mede-blogger Miranda sinds 1 oktober weer een betaalde baan heeft. Gefeliciteerd lieverd en heel veel succes!

Na drie weken werken blijkt dat het combineren van werk, vrijwilligerswerk, gewoon lekker leven en bloggen niet helemaal soepel verloopt. Doordat we een aantal weken voorliepen met artikelen hebben we tot en met afgelopen zaterdag twee keer in de week gepubliceerd. Maar zoals jullie wellicht al hebben gezien was er afgelopen woensdag geen artikel op ons blog.

Het was mijn intentie om dit artikel te schrijven en publiceren maar helaas stond mijn fysieke conditie dit niet toe. Afgelopen zondag ben ik terug gekomen van tien dagen vakantie in Spanje en helaas heeft deze vakantie weer een grote impact gehad om mijn fysieke gesteldheid. Tot en met donderdag lag ik uitgeput en met knallende hoofdpijn op de bank, waardoor het schrijven van een extra blog deze week er bij in schoot.

De hik in

Toen ik van de week een whapje van Miranda ontving waarin stond dat ze de aankomende weken erg weinig tijd heeft voor ons blog, schoot ik lichtelijk de hik in. Prompt werd er een lichte aanval getriggerd en zat ik de hele dag met hartkloppingen op de bank. Hoe ga ik solo bloggen, als mijn lichaam me op de meest onverwachte momenten in de steek laat! Hoe kan ik twee keer in de week een artikel publiceren, de foto’s maken, bewerken en alle social media in de gaten houden. Allerlei vragen spookten door mijn hoofd, want ja ik kan natuurlijk niet een stapje terug doen, toch?

Na een lang gesprek met Miranda werd me al snel duidelijk dat ik het over een andere boeg moet gooien. Want met mijn hartaandoening, die onverwachtse aanvallen en uitgeput zijn veroorzaakt, is het niet realistisch om dit van mezelf te eisen. Ook is stress een trigger voor terugvallen dus dat moet ik zeker ten alle tijden vermijden. Echt, het is makkelijker gezegd dan gedaan.

Solo bloggen

Mijn wens voor het blog is, dat het op een dag een groot succes wordt.

Dream big quote

Ja ik droom groot 😉

Maar om dat te bereiken moet je – volgens alle grote bloggers – consequent publiceren op je blog en op al je social media. Zelfs met zijn tweeën was dit al een heel karwei maar nu moet ik echt alles zelf doen. Laat ik mijn wens los of is er een gulden middenweg. Ik heb werkelijk geen idee, maar met mijn gezondheidsproblemen kan ik niet anders dan loslaten en hopen op het beste.

Op de dagen dat ik me goed genoeg voel schrijf ik de artikelen, maak en test ik de producten, schiet ik de foto’s en hou me bezig met alle andere taken. Maar ik moet accepteren dat er dagen zijn dat dit dus niet gaat lukken. Als ik geluk heb, heb ik een voorraadje en kan ik alsnog iedere woensdag en zaterdag een artikel publiceren. Maar als het niet meezit, publiceer ik niets.

Ik kan jullie beloven dat ik door blijf gaan, wellicht minder frequent en misschien ben ik niet altijd in staat snel te reageren op jullie reacties. Dit blog is mijn passie, mijn reden om iedere dag met positieve dingen bezig te zijn, een afleiding van mijn lichamelijke uitdagingen en ‘last but not least’ een reden om iedere morgen op te staan!

Liefs en tot snel.