Ik wil toch nog even doorgaan op me time. Vorige week begon ik er al over, hoe je me time kunt nemen met een heerlijke at home pedicure, vandaag breid ik de me time gewoon lekker uit. Want als je met je voeten in een badje zit kun je natuurlijk ook gelijk een verzachtend masker op je gezicht laten sudderen 😍.

Me time is dat echt belangrijk?

JA! Iedereen heeft tijd nodig voor zichzelf, je lichaam trekt het namelijk op de lange termijn niet als je je niet echt ontspant. En nee een boek lezen of een filmpje kijken – heb ik net geleerd tijdens hartrevalidatie – is niet ontspannend genoeg. Het hart krijgt namelijk nog teveel prikkels waardoor de ontspanfase en daarmee zuurstof afgifte fase van het hart nog steeds verstoord wordt. Echte ontspanning krijg je door ademhalingsoefeningen te doen, een heerlijk bad te nemen, meditatie, yoga en echte 100% me time met op de achtergrond een heerlijk rustig muziekje. Zet je telefoon op stil, trek je terug en kies even voor jezelf! Want alleen opgeladen kun je weer goed functioneren.

Twintig minuten per dag komt al heel ver, maar als je ziek bent zoals ik moet je dit eigenlijk na iedere inspanning inplannen. Zo geef je je hart de beste kans om te herstellen en goed zuurstof af te geven. Want als je hart goed functioneert en al je organen krijgen voldoende zuurstof, daarmee wordt dingen doen een stuk makkelijker.

Verzorg je gezicht tijdens je me time met dit heerlijke bentonietklei gezichtsmaskerWaarom is het zo moeilijk?

Ik merk dat ik veel moeite heb om deze tijd voor mezelf in te plannen. En ik geloof dat ik niet de enige ben 😉. Ik vind het al snel een gedoe en zoek vaak excuses waarom het niet nodig is. Ergens diep van binnen speelt ook mee dat ik vind dat ik productief moet zijn – zelfs nu ik weinig kan. Ik schaam me als mijn man vraagt ‘wat heb je vandaag gedaan?’ en ik antwoord met ‘nou weinig eigenlijk, ik ben lekker onder de zonnebank gaan liggen en heb een gezichtsmaskertje opgedaan… ik was te moe voor de rest.’ Diepgeworteld zit ook nog steeds een gevoel van het niet echt waard zijn, misschien moet ik daar eens wat oliën voor gaan gebruiken 😉. Vermoedelijk zijn er nog meer redenen die nog even verborgen voor me blijven. Maar feit is nu dat ik toch met de billen bloot moet!

Ik weet ook dat het me iets gaat brengen, maar toch voel ik een enorme weerstand. Maar hup, ik geef mezelf een schop onder m’n kont en kies deze week voor een ontspannend en verzachtend gezichtsmasker. Kan ik het gelijk voor jou testen en ik krijg er belangrijke me time voor terug. Ik zeg twee vliegen in één klap 😍.

Me time verzachtend gezichtsmasker

Er zijn zoveel verschillende maskers te vinden die je kunt gebruiken voor je me time, check Pinterest maar! Vaak zijn het ingrediënten die je al hebt staan in je keuken, dus weinig excuses om het niet te doen 😜. Ik heb dit keer gekozen voor een klei masker omdat ik nog bentoniet klei in voorraad heb. Maar je kunt de klei voor alle soorten klei (behalve die van je kind ;-)) vervangen. Ik koop mijn klei online, klik op het ingrediënt om te zien waar ik het online koop. Ik heb namelijk nog geen winkel in de buurt gevonden die klei verkoopt.

Ingrediënten

* 1 eetlepel bentoniet klei
* 1 theelepel rozenbottel olie (of andere carrier olie)
* 2 druppels vitamine E
* 2-4 druppels Lavender essentiële olie
* Water

Instructies

Meng de eerste drie ingrediënten met een houten lepel (gebruik GEEN metalen lepel en/of kom in verband met de klei!). Voeg dan voldoende water toe tot het een smeerbare pasta wordt. Voeg de druppels Lavender toe en roer goed door. Smeer met een kwast of je vingers op je gezicht, laat het hard worden en was het na twintig minuten met lauwwarm water van je gezicht af.

Wat ik ondertussen doe

Voordat ik het masker maak en opsmeer, zorg ik dat er al een ontspannen muziekje aanstaat, een ontspannende geur in de diffuser – extra hulp om te ontspannen kan geen kwaad 😉 – en dat ik makkelijke kleding aan heb. Ik leg een deken klaar, want het is niet fijn als je het koud krijgt. Dan is het tijd om het masker te prepareren en gelijk op te brengen. Daarna zet ik een wekker op twintig minuten (voor als ik in slaap val en wakker wordt met een mummie gezicht 😜) en strek me uit op de bank. Met mijn ogen gesloten luister ik naar de muziek of ik focus me op mijn ademhaling.

Opgeschrikt door de wekker voel ik me toch herboren en ik heb ook nog eens een zacht, stralend en schoon gezicht eraan over gehouden. Misschien kan ik toch wel wennen aan me time… Plan jij al je me time in? Wat doe je tijdens jouw me time, misschien heb jij nog een fijne tip voor mij?