Een tag is een fenomeen in blogland en dan bedoel ik niet de tag in HTML code of de tags die je gebruikt op Facebook of Instagram. Deze tag is bedoeld als een soort interview. Het zijn namelijk een aantal vragen die ik als blogger beantwoord, waardoor jij als lezer meer te weten komt over de persoon achter het blog.

Geïnspireerd door de tag Questions of life op het blog Kiki’s Kloset, dacht ik: misschien vind jij dit ook wel leuk om te lezen?

De stoute schoenen werden aangetrokken en uren en uren denkwerk gingen eraan vooraf, met dit als resultaat.

Welke herinnering van het afgelopen jaar geeft jou de grootste glimlach op je gezicht?

Dat is zonder enige twijfel onze sixties en seventies party afgelopen december. Een feest om mijn veertigste, Karel’s vijftigste en ons vijftien jarig jubileum te vieren, werd een knalfuif – waarbij jong en oud – verkleed uit zijn dak ging.

Wat heb je altijd al eens willen doen sinds je kindertijd?

Zwemmen met dolfijnen (waarschijnlijk geïnspireerd door Flipper 😉) staat nog altijd op dat wensenlijstje. Ook wil ik nog eens zo’n jurk aan uit ‘Gejaagd door de wind’. Me even Scarlett O’Hara wanen voor een dag. Kom ik er gelijk achter of ze wel konden bewegen en ademen met die korsetten aan.

Wat zou je willen doen in je leven als er totaal geen beperkingen waren?

Ik had al een heel verhaal over een wereldreis en andere culturen geschreven, tot ik me realiseerde dat ik eigenlijk iets heel simpels wil. Ik wil een leven zonder lichamelijke beperkingen. Dat ik leuke en spontane dingen met mijn man kan ondernemen op ieder gewenst moment. Wanneer ik zin heb om te golfen dat ik kan golfen of als ik een recept voor mijn blog wil uitproberen, dat ik niet eerst na hoef te denken of dit inspanningstechnisch wel zo slim is. Dan hoef ik niet meer bang te zijn om emotioneel – of ergens door geraakt – te worden. Gewoon lekker een avondje op stap met vrienden, mooie verre reizen maken, zelf in de auto stappen om een boodschap te halen. Dat is wat ik het liefste wil.

Wat heb je voor het laatst over jezelf geleerd?

Dit is een lastige om te beantwoorden omdat ik het afgelopen jaar heel veel over mezelf heb geleerd en nog steeds leer. Dus wat is nu precies de laatste?

Geen idee of dit de laatste is maar recentelijk kwam ik er achter dat ik toch wel wat verlegen kan zijn. Karel zou zeggen; dat wist ik allang! Omdat hij mij in het begin van onze relatie een keer verlegen heeft gekregen. Ik dacht toen: dat is iets incidenteels. Het is me daarna ook nooit meer overkomen 😉. Totdat ik in de wereld van het bloggen terechtkwam. Ik dacht altijd, dat ik op iedereen af durfde te stappen. Nou, niet dus! Het valt me op dat ik me heel terughoudend en afwachtend opstel. Ik voel me verlegen omdat ik me onzeker voel. Terugkijkend was ik veel vaker verlegen maar dat bedekte ik altijd met een hoop bravoure en vaak hard en veel praten. Dus wat heb ik geleerd? Wanneer ik onzeker ben kan zich dat uiten in verlegenheid. Als ik dus mijn onzekerheid kan omturnen naar zekerheid, word ik hopelijk wat mondiger in blogland.

Als je aan het dagdromen bent, waar gaan die dromen dan over?

Dan droom ik van wonen op een warm tropisch privé eiland met mijn liefste familieleden en beste vrienden, volledig onafhankelijk, zelfvoorzienend en belastingvrij 😜. O ja ik vergat bijna met mijn eigen golfbaan, dat is ten slotte mijn grootste hobby.

Welke verandering wil je het komende jaar het liefste toepassen in je leven?

Het liefst accepteer ik dit jaar dat ik een hartaandoening heb en de bijbehorende beperkingen. Ik hoop dat daardoor de gevechten met mezelf en de frustraties verleden tijd zijn of in ieder geval een stuk minder 😉. Mijn nieuwe levensmotto ‘Carpe diem’ wordt dan, denk ik makkelijker uitvoerbaar.

Carpe diem maakt onderdeel uit van de langere zin; “Carpe diem quam minime credula postero” ofwel “pluk de dag, vertrouw zo min mogelijk op de volgende”. Horatius

Dit waren de vragen van vandaag. Vond je het leuk om te lezen of hoeft het van jou niet zo nodig? Laat het me weten!

Wat ik in ieder geval leuk vind is als jij deze vraag voor mij beantwoordt in de reacties.

Wat wil jij het liefst veranderen dit jaar? Wie weet kunnen we elkaar hierbij helpen 😍.

 

Volgende week een heerlijk geurend Valentijnsrecept 💖

Tag ook op: teske.nl en ikbensaske.nl
Geïnspireerd door Kiki’s Kloset

Volg ons blog nu ook op Bloglovin