Persoonlijk ben ik niet zo’n glimmende lippen dame, maar genoeg vrouwen houden wel van een glimmertje. De hoogste tijd dus om me eraan te wagen, zodat jij weet dat er alternatieven zijn. Vandaag review ik een eerste poging en ik kan alvast verklappen dat er meerdere recepten getest gaan worden. Want zoals vele wegen naar Rome leiden zijn er ook meerdere typen recepten die je glanzende lippen kunnen bezorgen.

De diepte in

Waarom het beter is om je eigen glanzende lippen te creëren? Zoals je weet hou ik me nogal bezig met de ingrediënten in onze verzorgingsproducten. Met name of ze veilig zijn en onze huid – en in dit geval je lippen – echt voeden of juist meer kwaad doen. Hierdoor lees ik heel veel artikelen en studies die dieper op deze materie ingaan.

Wist je dat de meeste lipstick en lipgloss lood, cadmium, chroom, aluminium en nog vijf andere toxische ingrediënten bevatten? Dat sommige ingrediënten in dusdanige levels aanwezig zijn dat ze potentieel problemen kunnen opleveren? Ik wist het niet maar ik had wel al een vermoeden, omdat in al die jaren dat ik nu zelf mijn producten maak al een hoop geleerd heb over alle andere producten. Dus waarom zou lipstick en lipgloss een uitzondering op de regel zijn!

Het feit dat we deze ingrediënten tegenkwamen baarde op zich geen zorgen. Maar de hoeveelheden waarin ze voorkwamen wel. Hierdoor kan het op langere termijn mogelijk schadelijk zijn. Zeker omdat je lipstick en gloss vaak ook binnen krijgt door het welbekende lipstick eten 😉.

Krijg glanzende lippen met deze 'natuurlijke' lipgloss | lipverzorging | mondverzorging | natural lipcare | natural lipglossIk neem geen risico’s

Wat doe jij? Neem jij het zekere voor het onzekere? Geen polonaise aan mijn lijf en ook niet aan mijn lippen? Dan is het dus de hoogste tijd om voor jou een zelfgemaakt glanzende lippen recept te testen.

Natuurlijk kies ik weer voor een makkelijk recept wat snel te maken is. Zodat je het ook kunt maken als je druk, druk, druk bent! Natuurlijk heb ik liever dat je er de tijd voor neemt, zie het als de o zo belangrijke me time. Maar ja, ik kan je niet dwingen 😋.

Glanzende lippen met cacaoboter en kokosolie

Och hemel, nou verraad ik al bijna het hele recept 😉 .

Dus wat heb je nodig:

* 1 1/2 theelepel cacaoboter (tegenwoordig gewoon bij AH online te koop :-))
* 1/2 theelepel kokosolie
* 3 druppels vitamine E olie
* Kleurtje mica poeder (optioneel)
De mica werd mij aangeboden door webshop Bespokebyyou. Ik heb nog meer kleurtjes van haar ontvangen die zeker nog terug gaan komen in andere recepten.

Aan de slag:

Plaats een klein maatkannetje in een pan met een laagje heet water. Laat de cacaoboter en kokosolie goed smelten en meng indien gewenst de mica door het mengsel. Ik heb ongeveer een halve theelepel roze mica erin gedaan. Maar uiteindelijk zie ik daar niets meer van, dus veel te weinig 😉 .

Zet het maatkannetje op het aanrecht (gebruik een onderzetter!) en laat even afkoelen. Druppel de vitamine E olie erbij, nog één keer goed roeren, schenk het in je gesteriliseerde lipgloss container. Laat het minimaal 24 uur rusten voor gebruik!

Gebruik:

De rusttijd is echt heel belangrijk! Ik ging het namelijk proberen na 12 uur wachten en toen viel het enorm tegen. Het was – tegen mijn verwachting in – nog heel vloeibaar en er zaten een soort van korreltjes in. Die lossen uiteindelijk op je lippen wel op, maar ik weet niet hoe ik dit het best kan omschrijven. Het ziet er een soort van onfris en super amateuristisch uit. Natuurlijk mogen mensen weten dat ik het zelf heb gemaakt, daar schaam ik me niet voor! Maar ik vind het gewoon gaver als het er smooth uitziet. Je begrijpt wel wat ik bedoel toch?

Ik moest eerst als een malle de container schudden om de mica weer goed te verspreiden. Daarna op mijn lippen aangebracht en nadat de korreltjes gesmolten waren had ik super glanzende lippen. Dus glanzende lippen kan ik je garanderen, helaas zag ik dus niks terug van de roze kleur. Dus als het je alleen om de glans gaat, laat de mica dan lekker weg. Heb je helemaal niet nodig.

Het beste van dit recept is dat je dit veilig kunt opeten. Wat voor mij de reden is waarom ik tot nu toe nooit lipstick draag 😉

Te snel geweest

Nu komt de grap! Ik was blijkbaar iets te snel met proberen 😉. Toen ik een dag later het liet zien aan een vriendinnetje was het helemaal niet vloeibaar meer. Het was veel meer zoals ik verwachte bij cacaoboter en kokosolie – beide stollende ingrediënten. Dus ik moet gedeeltelijk terugkomen op bovenstaand  commentaar!

Het lijkt een solide substantie maar zodra het stokje je lippen raakt smelt het acuut. Het voelt niet korrelig meer en het doet zijn werk. Wat ik jammer vind? Je moet zolang wachten tot het de goede stevigheid heeft, dat daardoor je mica poeder naar de bodem zakt. Naast dat ik er te weinig in had gedaan, werkt dat natuurlijk ook niet mee 🙁 .

Het volgende recept wat op mijn lijstje staat, zal een was component bevatten. Omdat dit sneller stolt en hopelijk de mica (als ik ook de juiste hoeveelheid weet te vinden 😉) beter op zijn plek houdt.

 

Al met al, zeker niet ontevreden voor een eerste keer. Dus mocht je deze ingrediënten in huis hebben kun je het zeker uit proberen.

 

Nog even een laatste vraagje, puur uit nieuwsgierigheid. Eet jij ook je lipstick/gloss op?