Kan olie achter je ogen problemen veroorzaken? Nooit gedacht dat ik me dat ooit zou afvragen.
Naar aanleiding van mijn artikel over lange natuurlijke wimpers ontving ik de volgende reactie op 10 januari j.l. op mijn Facebookpagina: Ik zou geen olie bij je ogen smeren! Er komt vast ook wat olie in je ogen en de olie blijft als een druppel in je traanvocht drijven. Dat kan achter je oogbol komen en hoe meer olie hoe groter de olievlek achter je oog. Om die reden is oliehoudende make up verwijderaar af te raden.’

Deze dame kon helaas geen bron geven en met de dagen dat ik op internet rondstruin, heb ik de ervaring dat niet alles waar is wat er ergens staat geschreven! Natuurlijk ging ik gelijk op onderzoek uit want ik wil zelf goed geïnformeerd zijn en het leek me nuttige informatie ook voor jou.

Google search: olie achter ogen, olie achter oogbol, problemen olie in ogen, olie in ogen schadelijk

De zoektocht begon en al snel kwam ik op de site omaweetraad.nl, hier vond ik de bron van deze bewering. Deze tip, want dat was het, werd gegeven door een schoonheidsspecialiste. Zij heeft het hier trouwens alleen over babyolie en olijfolie. Maar ja als één iemand dat schrijft is dat voor mij niet doorslaggevend. Er moet dan toch veel meer te vinden zijn over olie achter ogen? En hoe zit dat dan met al die cosmeticamerken die op olie gebaseerde make-up removers verkopen?

Als snel kwam ik meerdere blogs tegen die schreven over olie achter ogen maar uit de schrijfwijze kon ik herleiden dat men dit baseerde op de tip bij omaweetraad.nl. Dus daar had ik niets aan.

Ogen achter ogen veroorzaakt problemen is dit een feit of fabel. In dit blog wordt alles op een rij gezet, zodat jij de juiste beslissing kan nemen!Verder zoeken naar olie achter ogen

Uiteindelijk kwam ik niet heel veel tegen dus heb ik ook nog in het Engels gezocht voor meer resultaten. Op de Engelstalige sites was niet binnen een dag iets te vinden wat hier ook maar enigszins op lijkt. Hieronder vindt je de meest interessante sites die te maken hebben olie achter ogen of sterk gerelateerd zijn.

Gezondheidsplein.nl
Vraag aan oogarts

dr.Jetskeultee.nl
Zie reactie van 16 februari 2015 en haar antwoord

Vrolijkweerzien.nl
Alinea Castor olie

thealternativedaily.com
Kokosolie als oogdruppels

mayoclinic.org
Gerenommeerd medisch instituut in Amerika

costelloeye.com
Uitgebreide beschrijving over je ogen, hierin wordt onder andere verteld dat je oog uit drie lagen bestaat. Waaronder één laag olie, dit wordt geproduceerd door kliertjes op de rand van je ooglid.

Mijn conclusie

Persoonlijk trek ik de tip in twijfel omdat ik nergens, maar dan ook nergens iets kon vinden wat de tip olie achter ogen geeft problemen ondersteunt. Het feit dat je van nature al olie in je ogen hebt lijkt deze tip zelfs tegen te spreken.

Om van je droge ogen af te komen worden zelfs kokosolie en castorolie aangeraden om in je ogen te druppelen. Wat ik trouwens zeker ga testen, want na mijn laserbehandeling zijn mijn ogen een stuk droger geworden wat mijn zicht sterk beïnvloed.

Een oogarts en onderzoek arts in cosmetische dermatologie spreken over ‘niet schadelijk’ en ‘prima te gebruiken’. Onze cosmetische branche moet zich aan allerlei regels en voorwaarden houden. Zouden zij remover op olie basis in hun productlijn blijven voeren als dit zoveel problemen voor de ogen kan opleveren. Ook al is het laatste voor mij niet doorslaggevend, omdat er zeker ingrediënten gebruikt worden die ik zelf niet als veilig beschouw!

Alles in ogenschouw genomen beland deze tip bij mij op de fabelberg. Ook al verwijs ik deze tip naar het land naar fabelen, het betreft je ogen. Niemand wil zijn zicht verliezen of allerlei problemen waardoor je zicht verminderd wordt. Dus bij twijfel altijd zelf op onderzoek uitgaan. Of geen producten op oliebasis gebruiken. De keus is aan jou!

Afsluitend

Het is natuurlijk altijd belangrijk om met een goede kwaliteit olie te werken. Kies daarom voor koudgeperste oliën die niet verhit zijn. Zorg dat de olie in een donkere goed afsluitbare fles bewaard wordt. Was je handen voordat je de olie opbrengt, zeker in de buurt van je ogen!
Overtollige olie kun je met een lauwwarm nat washandje wegvegen of eventueel je ogen met lauwwarm water uitspoelen.

Mocht ik toch nog informatie missen of heb jij een bron die ik zeker moet toevoegen (die wellicht mijn mening zelfs doet veranderen). Wacht dan niet maar deel het gelijk in de reacties hieronder. Hoe beter we elkaar informeren hoe fijner het is, toch?

Vindt je dit artikel handig, nuttig of interessant deel het dan met anderen 🙂 . Krijg je van mij een heleboel virtuele knuffels en kusjes 💋💋💋.