Vorig jaar, vlak voor Valentijn, werd ik geïntroduceerd met de ‘open when letters’. Heb jij er al eens van gehoord? Dat zijn dus briefjes of pakketjes die een bepaald persoon op bepaalde momenten mag/kan openen. Het wordt gebruikt voor verhuizingen, als men op kamers gaat, voor bruiloften en natuurlijk niet te vergeten met Valentijn.

Valentijn vieren voor een goed doel

Vorig jaar was ik te laat om alles voor Valentijn te verzinnen en uit te voeren dus ik heb het naar dit jaar verschoven. En ik dacht: misschien vinden anderen dit ook een leuk idee. Vandaar vandaag op het blog.

Eigenlijk doe ik nooit aan Valentijn, wij vinden het allebei een commercieel gedoe waar we liever niet aan mee doen. Maar dit jaar maak ik dus een uitzondering. A omdat ik dit super graag wilde uitproberen en B omdat ik onze relatie een frisse impuls wil geven. Ik ben namelijk van mening dat om een goede relatie te hebben je moeite moet doen. Anders wordt het een sleur en langzaamaan verschuift de aandacht en loop je het risico elkaar in dit proces te verliezen.

Afgelopen jaar was er zo’n moment waarop het even niet echt soepel liep. Ik voelde me heel alleen, niet gewaardeerd en gezien. Na een paar stevige gesprekken zijn we beiden weer op hetzelfde spoor. Maar er zijn een aantal dingen die nog wat verbetering vereisen en daarom kies ik dit jaar voor deze brieven. Zodat ik bepaalde oude gewoonten kan doorbreken, regelmatig getriggerd word om buiten mijn comfortzone te stappen.

Qua intimiteit is er voor mij ook nog veel wat ik moet leren, maar ik geloof dat ik daar eindelijk klaar voor ben. En hoe leer je het beste? Door het gewoon te doen. Dus ik trek de stoute schoenen aan en ga veel oefenen in me kwetsbaar opstellen. Ik ben heel benieuwd waar deze nieuwe reis mij brengt. Met alle tips van vorige week kijk ik heel erg uit naar alle nieuwe, spannende en hopelijk onverwachtse momenten.

Het idee is

Dat je voor bepaalde momenten, data of reden die jij verzint een brief, kaart of pakketje schrijft/maakt. Hier zijn geen spelregels voor, die verzin je namelijk helemaal zelf! Om je een idee te geven waar je aan kunt denken vond ik de volgende onderwerpen ter inspiratie:

Open wanneer je me mist

 1. Een virtuele hug
 2. Een foto van jezelf
 3. Een kaart met je favoriete parfum

Open wanneer je boos op me bent

 1. Een kus op papier
 2. Een het spijt me briefje
 3. Een gedroogde roos

OPEN WANNEER JE GESTRESST BENT

 1. Stuk bubblewrap op te knappen
 2. Een inside joke of grappige foto
 3. Een motivatie brief

OPEN WANNEER JE JE VERVEELT

 1. Een doolhof op papier
 2. Een brief met hoe je elkaar ontmoet hebt
 3. Een lijst met liedjes

Nog meer inspiratie
Open wanneer je wilt lachen
Open wanneer je je niet aantrekkelijk voelt
Open wanneer je niet kunt slapen
Open wanneer je uitkijkt naar de toekomst
Open wanneer je motivatie nodig hebt
Open wanneer je een slechte dag hebt
Open wanneer iemand je boos heeft gemaakt
Open wanneer je je grumpy voelt
Open wanneer je een herinnering nodig hebt waarom ik van je hou
Open wanneer je je alleen voelt
Open wanneer je denkt dat ik boos op je ben
Open wanneer je deze brieven krijgt
Open wanneer je me irritant vindt

Het hele jaar genieten van valentijn met deze open wanneer brieven.Toch regels 😉

Het eerste kaartje is de ‘open wanneer je deze kaarten krijgt’. Hierin staan de regels die jij zelf verzonnen hebt. Om je op weg te helpen, dit zijn mijn regels:

1. Absoluut niet stiekem proberen de kaartjes te lezen

2. Open de brief wanneer het onderwerp van toepassing is

3. Echt niet spieken!

4. Je mag er maximaal 2 per week openen. Zo kun je er langer mee doen (behalve als je echt een hele zware week hebt).

5. Verlies alsjeblieft niet één van de brieven/kaartjes! Ik heb een boel tijd, moeite en aandacht aan ze besteed. Plus, als je ze bewaart kun je ze nog eens terugkijken.

Laat je nog meer inspireren

Zoek maar eens op ‘Open when letters’ en laat je inspireren. De één is nog creatiever dan de ander. Maar laat je daardoor niet afschrikken. Want al schrijf of tik je een simpel briefje in een doodnormale envelop, het is de gedachte erachter die telt. Dat is wat bij de persoon aan- en binnenkomt. Maar ben je super creatief ga dan helemaal los. Er is voor ieder wat wils.

O ja, vergeet niet je Valentijnsrozen om te turnen naar heerlijk rozenwater!

Wat doe jij dit jaar met Valentijn?