Pin jij wanneer het uitkomt? Heb jij heel creatieve namen voor je borden? Leest men ‘ik ben gek op koffie en knutselen’ in jouw profiel tekst? Pin jij voornamelijk voor jezelf? Pin jij vierkante of landscape foto’s?

Als op jij op één of meerdere vragen ja antwoordt, dan is dit precies het artikel voor jou! In dit artikel geef ik vijf handige tips waarmee jij meer Pinterest volgers en verkeer kunt genereren.

1 Begin met een goed profiel

Hint: Je profiel gaat niet over jou. Het gaat over de ideale klant/lezer die jij wilt aantrekken. Wat is er voor hen te vinden?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: mensen geven er niet om of jij een koffie verslaafde bent of wat je favoriete hobby’s zijn. En zelfs de minder slimme mensen onder ons kunnen bedenken waar je over pint…..dat kan iedereen namelijk zien op je borden!

Wat zegt jouw Pinterest profiel over jou? Je profieltekst moet antwoord geven op de volgende drie vragen:

  • Wie is deze persoon?
  • Wat doet hij/zij?
  • Hoe helpt zijn/haar content mij?

Als jouw beschrijving geen antwoord geeft op deze vragen, dan communiceer je niet duidelijk waarom mensen juist jouw account moeten volgen.

Dit is mijn profieltekst

 

Richt je op één persoon in plaats van iedereen, want met één persoon is het makkelijker om een connectie te maken. Gebruik dus je en niet jullie.

 

2 Pin iedere dag

Pinterest beloont accounts die iedere dag pinnen en gepind worden.
Wanneer iedere dag pinnen klinkt als een verschrikking of als je er gewoonweg geen tijd voor hebt dan is software zoals Board Booster een uitkomst (probeer de eerste 100 pins gratis uit)! Ik maak gebruik van een maandelijks abonnement à $ 5,00 waarmee ik 500 pins per maand kan pinnen. Echt de beste investering tot nu toe, want nu kost Pinterest me een halve dag pinnen in de maand en Board Booster pint iedere dag naar diverse borden. Waardoor ik nu een gemiddelde toename van 42% aan volgers per maand heb.

Volgende week schrijf en/of film ik een uitgebreide tutorial over Board Booster zodat je makkelijk kunt beginnen.

Wanneer je automatisch of handmatig iedere dag pint, zullen de Pinterest bots je belonen door jouw pins in meer feeds te laten zien. Dus meer volgers en meer bekendheid 😉

3 Pin meer dan alleen je eigen content

Je hebt ongetwijfeld gehoord of gelezen over Pinterest groepsborden en dat je hier veel op moet pinnen om meer volgers te krijgen. Dit is zeker niet gelogen maar wat bijna nog belangrijker is op Pinterest is het pinnen van content van anderen op jouw borden. De meest genoemde regel is de 20/80 regel. Dit betekent 20% eigen en 80% andere pins pinnen op je borden, omdat Pinterest hiermee het idee krijgt dat je de ideale Pinterest gebruiker bent.

Hoe ziet de ideale Pinterest gebruiker eruit? Nou, het is in ieder geval niet iemand die tientallen van zijn/haar eigen pins post op één dag…..en dat dan nog een keer doet……en nog een keer….en verder geen andere dingen.

Pinterest is ontworpen als een platform waarop bewaard en gedeeld wordt. Het is een plaats waar je nieuwe dingen ontdekt – om te leren en geïnspireerd te worden. Wees dus gul, behulpzaam en een pinner die mensen willen volgen. Dus pin genoeg van anderen en repin je eigen pins alleen naar je borden als er genoeg andere pins van anderen op staan. Want een bord met veel dubbele pins valt meestal niet goed in de smaak.

Je kunt wel meerdere pins van hetzelfde artikel maken maar met verschillende teksten en foto’s; die kun je wel pinnen omdat het er totaal anders uitziet. Natuurlijk zet je die niet allemaal in je blogpost (zonde van de ruimte) maar die kun je apart naar je bord uploaden.

Hint: upload of pin niet al je pins op één dag. De feed van je volgers loopt dan vol met jouw pins en dat kan ontvolgen teweeg brengen. Probeer het druppelsgewijs te pinnen.

 

4 Pin schitterende langwerpige pins

Deze tip vind ik zelf voor de hand liggen, want als je op Pinterest rondneust dan vallen de langwerpige pins het meeste op. Maar tot mijn grote verbazing – zeker in Nederland – worden er nog vaak simpele landscape of vierkante foto’s gebruikt. Niet doen! Als je gerepind wilt worden.

Want zeg nou zelf, welke pin trekt meer aandacht, links of rechts?

 

 

 

Heb je geen photoshop, niet getreurd. Bij Picmonkey.com kun je namelijk gratis online mooie pins maken. Zou je een tutorial daarover handig vinden? Laat het me weten!

Wil jij als blogger meer traffic en volgers dan is publicatie van langwerpige pins, zichtbaar of onzichtbaar (lees hier hoe je dit kan doen), een must. Ik weet dat vierkante foto’s goed werken voor alle andere social media kanalen, maar als je serieus wilt groeien op en met Pinterest dan moet je je echt gaan verdiepen in mooie langwerpige pins.

 

5 Weg met de schattige bord namen

Ja echt, hoe leuk je het zelf ook vindt staan, niemand zoekt op die schattige namen, dus dan wordt je bord ook niet gevonden. Resultaat -> je wordt niet gevolgd. Ik weet dat het zoveel leuker is om je bord over desserts ‘verwen jezelf’ te noemen, maar niemand zoekt op ‘verwen jezelf’!

Bepaal welke sleutelwoorden jij wilt bereiken en gebruik deze in de titel van je borden, bord omschrijvingen en pin beschrijvingen. De pin beschrijving van jouw blog pins zet je in het vakje Alt in de foto eigenschappen. Dit doe je dus al bij het plaatsen op je blog!

Vind je het lastig om de sleutelwoorden te bepalen, begin dan met een sleutelwoord in de zoekbalk op Pinterest. Pinterest komt dan met auto suggesties die vaak goed te gebruiken zijn.

Word jij een godin van de pin? Met deze tips ben je al aardig op weg!

Heb jij nog handige Pinterest tips? Ik hoor ze graag!

Pin als een godin op Pinterest | 5 tips voor meer traffic en volgers op Pinterest