Op Facebook beloofde ik al een review van de Kesham shampoo die ik gebruik als ik geen homemade shampoo voor handen heb. Ook had ik laatst een leuk twitter gesprek met Claire van @claircodi.nl over deze poeder shampoo. Dus de hoogste tijd om er over te schrijven. Wil je meer weten over mijn keuze voor een natuurlijke shampoo? Lees dan mijn shampoo au naturel artikel nog even door.

Wat is Kesham shampoo?

Kesham shampoo is een ayurvedisch en puur natuurlijk product. Het is poeder, gemaakt van verzorgende kruiden, die je hoofdhuid en haar tot in de puntjes verzorgt. Voor een uitgebreide beschrijving van de shampoo en kruiden verwijs ik je naar dit artikel op krullenwijzer.nl.

Shampoo poeder: hoe gebruik je dat?

Goede vraag. Het duurde bij mij even voordat ik echt doorhad wat de beste manier was. Het gaat allemaal om de juiste mix van poeder, water en eventueel oliën. In het begin mengde ik de poeder met een beetje water (via de douchekop) in mijn hand. Maar dat ging zelden goed. De waterstraal uit de douchekop is te hard waardoor de Kesham shampoo voor een groot gedeelte uit mijn hand spoelde. Ook was het te verdund waardoor het lastig was om op je haar te krijgen. Wat ik uiteindelijk op mijn haar kreeg voelde heel korrelig aan en was lastig om uit te spoelen.

Was je haar met natuurlijke kruiden - kies voor Kesham shampoo.Na ongeveer drie maanden las ik een artikel waarin stond dat je je haar altijd twee keer moet wassen voor het beste resultaat. Oké, ik moet dus de helft op mijn hand gooien en dan mengen met een beetje water. Dit keer deed ik het druppelsgewijs en een wonder geschiedde, ik had een soort pasta in mijn hand. De Kesham shampoo was ineens een stuk makkelijker aan te brengen en voelde een stuk minder korrelig aan. Na goed uitspoelen deed ik hetzelfde met de tweede helft. Wat bleek? Deze shampoo schuimt 😍. Nou ja, enigszins. Maar al die keren daarvoor was er absoluut geen sprake van iets wat op schuim leek. Ik concludeerde dat het belangrijk is om er een pasta van te maken.

De makkelijkste manier

Na de conclusie dat ik er eerst een pasta van moet maken, begon ik te experimenteren met de poeder, water en een bakje.

Dit is voor mij de makkelijkste manier. Strooi het zakje leeg in een klein bakje, doe er druppels of kleine scheutjes water bij. Roer alles goed door tot het op een pasta lijkt. Nu kun je er eventueel nog 2 druppels essentiële olie bij doen om je hoofdhuid en haar nog extra te verzorgen.

Ik koos rozemarijn of teatree olie omdat ik last had van kleine schilfertjes en soms jeuk bij mijn slapen. Niet dat ik kan zeggen dat het hielp 😣. Nou ja, gedeeltelijk hielp het, want de jeuk ging er wel van weg. Helaas de schilfertjes niet, daarom ben ik blijven zoeken naar een andere natuurlijke shampoo. Ook gebruikte ik wel eens lavendel, gewoon omdat ik dat lekker vind ruiken.

Over geur gesproken

Kesham shampoo heeft een heerlijk kruidige geur. Althans, ik vind het heerlijk ruiken. Waarschijnlijk is niet iedereen het met mij eens 😉. Mocht jij het niet lekker vinden, dan kun je dus met een lekker ruikende essentiële olie de geur aanpassen.

Conditioner nodig, ja of nee?

Nee, je hebt geen conditioner nodig! Ik heb lang haar en het klit vrij snel bij mij. Normaal moest ik met niet natuurlijke shampoos altijd conditioner gebruiken. Deed ik dit niet dan was er geen doorkomen aan. Maar echt ongelooflijk, met Kesham shampoo heb ik veel minder klitten en kan ik het goed doorkammen. Mijn haar voelt zacht aan en heeft een mooie glans. Oh ja, voor mij niet onbelangrijk:  je haar wordt minder snel vet, dus je hoeft niet iedere dag te wassen! Ik kan tot 6 dagen zonder wassen, zonder dat ik er als een zwerver uitzie. Nog een bijkomend voordeel is dat de overstap naar homemade shampoos makkelijker wordt 😍, omdat je hoofdhuid de chemische middelen al ontwent.

Als laatste voordeel is het gemak van de shampoo in kleine zakjes. Heel fijn als je op vakantie gaat 😋. Er zitten namelijk 10 kleine zakjes in de verpakking en je kunt het hier online bestellen.

Ken jij Kesham shampoo al? Zou je het wel eens willen proberen?

Vind je deze review nuttig, vergeet dan niet te delen. 😘