Zit je in een poepie chique modezaak, dan zie je ineens dat je mooie lange nagels vieze gele randen hebben. De hele middag vraag je je af waar die nou ineens vandaan zijn gekomen en waarom het maar drie nagels zijn aan je linkerhand.

Het antwoord

Komt uit een onverwachte hoek. Mijn man merkt op dat het misschien met mijn olietjes te maken heeft. Natuurlijk niet, roep ik uit! Waarom zouden mijn nagels geel worden van essentiële oliën. Dus ik bleef zoeken naar de reden van mijn gele nagels. Inmiddels had ik mijn handen al drie keer goed gewassen, maar die gele randen bleven hardnekkig waar ze waren.

Wat doen je dan? Juist, je zoekt naar antwoorden op Pinterest. Ook deze keer vond ik antwoorden en de ingrediënten had ik in huis, dus ik kon direct testen.

Voor na en van nagellak verkleurde nagels Bron: Hairsprayandhighheels.net

Een badje voor je nagels

Deze mix wordt eigenlijk gebruikt wanneer je nagels verkleurd achterblijven nadat je ze hebt schoongemaakt. Bij mij was er geen sprake van verkleuring door nagellak want dat draag ik nooit 😉. De beschrijving zei dat het de nagels ook wit maakt dus ik dacht dat het wellicht mijn nagelranden ook schoon kon maken. Wie niet waagt wie niet wint, toch?

Pak een klein bakje, waar je je vingernagels goed in kunt onderdompelen. Giet daar de volgende ingrediënten in:

* 1/2 cup lauwwarm water
* 1 theelepel waterstofperoxide
* 1 eetlepel baking soda

Alles even goed roeren en je vingertoppen erin laten weken. Check iedere keer even hoe je nagels eruit zien. Zijn ze door nagellak verkleurd dan kunnen ze al in 60 seconden weer mooi wit zijn. Bij mij duurde het een paar minuten en nog wat borstelen met een nagelborsteltje. Na het badje waren mijn nagels 85% minder geel. Werkt het dus niet goed genoeg of had ik gewoon langer moeten weken, wie zal het zeggen. Ik was al heel blij met het resultaat en een dag later was het helemaal weg. Dit ga ik zeker de volgende keer weer gebruiken.

Vergeet niet daarna je handen lekker in te smeren met een goede crème of een fijne olie met lemon EO erin (vinden je nagels en nagelriemen erg fijn!).

Toch gelijk

Op dit punt wist ik nog steeds niet waar die gele randen vandaan waren gekomen. Totdat ik wat purification EO op mijn vingers druppelde om op mijn keel te smeren, omdat ik wat last had met slikken. Doordat mijn man had geopperd dat het wellicht door de olie kwam – want ik had zijn keel de dagen ervoor ingesmeerd met de olie – keek ik direct na het insmeren naar mijn vingers. Ja hoor dat zaten ze weer, gele randen onder de nagels van de twee vingers waar de olie op had gezeten.

Natuurlijk direct mijn handen gewassen en gelukkig ging het gelijk weg, maar ik moet dus voortaan even mijn nagels checken 😉 . De olie in een handig rollertje gedaan, dus dat probleem is opgelost. Plus met een rollertje is het ook makkelijker om het op te brengen, had ik gewoon gelijk moeten doen! Ik vraag me af of dit badje ook werkt om de restanten van mijn glitter nagellak te verwijderen? Wat denk jij?

Veelzijdigheid waterstofperoxide

Geïntrigeerd naar wat je nu eigenlijk met waterstofperoxide  nog meer kunt, kwam ik allerlei leuke tips tegen via Pinterest. Je kunt het trouwens kopen bij een apotheek of drogist; het gaat dan om de 3% oplossing. Het is een handig goedje om in huis te hebben.

Gebruik het bijvoorbeeld voor:

*Schoonmaken/ontsmetten tandenborstel
*Aangelengd met water als mondspoeling bij een ontstoken tandvlees of kies.
*Door je tandpasta voor wittere tanden, niet langer dan 2 weken achter elkaar!
*Bij schimmelinfecties 2 dopjes in warm gedistilleerd water, twee keer per week spoelen.
*Om je haar op te lichten. Verdun 50/50 met water, spray na het douchen op je natte haar en kam het door. Het wordt niet blond zoals je bij de kapper krijgt maar het ziet er meer uit als natuurlijke highlights als je haar lichtbruin of donkerblond is. Het kleurt geleidelijk dus voor meer resultaat moet je het vaker herhalen.

 

Dit is maar een greep uit de mogelijkheden, type hydroperoxide (in het Engels is er veel meer informatie te vinden;-) ) in op Google of Pinterest en je kunt nog veel meer toepassingen lezen. Ik ga in ieder geval de highlighter een keer testen; wat probeer jij?

 

 

Maak je nagels schoon en witter met dit makkelijke nagelbadje | handverzorging

Pin voor later