Ik kan mijn leven niet meer voorstellen zonder suppletie. Begin juli deelde ik al dat ik zoveel meer energie had en dat ik me sterker voelde. Zoals toen beloofd kom ik nu met een update. Wel iets later dan ik geschreven had – maar ja zomervakantie en allerlei leuke nieuwe ontwikkelingen in mijn leven – schoven het op de lange baan. Maar vandaag ga ik je vertellen hoe het me is vergaan en hoe ik me voel.

Wat je moet weten

Door mijn hartaandoening – waar ik onlangs heel uitgebreid over heb geschreven – en hartinfarct in november 2015 was mijn lichaam en conditie er echt super slecht aan toe. Dus toen ik met suppletie begon was mijn lichaam in totale chaos. De eerste anderhalve maand leek het wel of ik een super energieboost had gekregen. Overrompeld door dit effect maar ook vreselijk dankbaar probeerde ik de anderhalf jaar van mijn leven waarin ik zoveel gemist had, weer goed te maken.

Je raadt het waarschijnlijk al! Suppletie is natuurlijk geen wondermiddel en het is zeker geen middel waardoor mijn hartproblemen verdwijnen. Uiteindelijk werd ik daarom ook wreed met mijn neus op de feiten gedrukt en moest ik echt het volgende tegen mezelf zeggen:

Meis ook al voel je zoveel energie je moet toch rustig aan doen!

Vechten tegen de bierkaai

Ja leuk, hoe doe ik dat? Waarom, ik wil ervan genieten? Er begon een enorm gevecht in mijzelf, die zeker twee maanden heeft geduurd. Het zit namelijk zo, ik had voordat ik met suppletie begon, eigenlijk het punt van acceptatie bereikt. Ik had me er bij neergelegd dat ik nog maar een paar dingen in mijn leven kon doen en dat alles in balans moest zijn.

Dan ineens heb je bakken met energie. Je kunt weer allemaal dingen die je had opgegeven en ook niet meer verwachtte. Ik ging volledig in overdrive, voelde me enorm hyper, zelfs mijn praten ging nog sneller dan normaal. Mijn nieuwe motto was:

Je moet nu alles doen, want je weet niet hoe lang dit duurt. Dus pak wat je pakken kan!

Tegen welke prijs

Ja dat is wel een dingetje, want ik begon steeds frequenter aanvallen te krijgen. Totdat ik uiteindelijk de hele dag door aanvallen had en mijn lichaam absoluut de hakken in het zand zetten. Ik realiseerde me dat dit niet te handhaven was en dat ik iets moest doen.

Stoppen met de suppletie vond ik geen optie want mijn lichaam had blijkbaar de voedingstoffen hard nodig. Want het feit dat ik doordraaf komt door mijn mindset en mijn keuze om maar door te gaan. Terwijl ik eigenlijk rustig aan moet doen. Ik moest dus aan de slag met mijn mindset en dat gaat niet zonder slag of stoot.

De ommekeer

Heerlijk was het om op vakantie te gaan en niet helemaal total loss op de bestemming aan te komen. Maar toch werd hier ook weer heel duidelijk dat de suppletie me zeker sterker had gemaakt. Dat ik veel meer energie had en meer kon, maar als ik niet mijn rust nam werd ik afgestraft met veel klachten. Resulterend in eenzame uren op de hotelkamer terwijl iedereen zich lekker buiten aan het vermaken is.

En zelfs toen ging ik keer op keer de fout in, maar ik wilde niet alleen op de hotelkamer liggen. Ik wilde meedoen en met de anderen mee leuke dingen doen. Uiteindelijk kreeg ik super zware zonne-allergie – door die verrekte Nitrospray- waardoor ik helemaal lamgeslagen werd. Dit werd uiteindelijk de ommekeer!

Bij thuiskomst moest ik nog een aantal taken afhandelen, dus ik moest nog even door de aanvallen heen werken. Maar daarna kon ik de balans gaan zoeken. Het liep uiteindelijk iets anders 😉.

Verplichte rust

Onverwachts ging ik met een paar dames een super leuk event organiseren en tegelijkertijd begon ik ook met hartrevalidatie. Hmmm, niet helemaal een handige combinatie kan ik je vertellen 😋. Na het event stortte ik volledig in en kon ik alleen nog maar dagen op de bank liggen en slapen. De koek was nu echt op. Of ik nu wil of niet, het moet echt anders!

Ik heb mijn bulletjournal goed bijgewerkt en een strenge planning gemaakt. Gelukkig voel ik me weer beter en dankzij de suppletie ben ik niet helemaal terug bij af. Ik kan er weer op een gebalanceerde manier tegenaan.

Huidige effecten suppletie

Gelukkig ben ik nu niet meer hyper. Waarschijnlijk komt dat omdat de tekorten inmiddels zijn aangevuld waardoor de enorme piek eruit is. Wat ik als heel fijn ervaar is dat ik de aanvallen veel beter kan handelen. Ook herstel ik sneller van een aanval en als ik dus voor een goede balans kies kan ik uiteindelijk meer dan ik ooit nog had gedacht. Winst is dat in mijn boekje! In mijn eerdere artikel kun je nog meer resultaten lezen die ik tot de dag van vandaag nog steeds ervaar. Dit zijn bij ons de effecten van suppletie:

* Meer energie
* Extra ondersteuning van je lichaam
* Je sterker voelen
* Een soepele stoelgang
* Hormonale balans
* De zekerheid dat je alles binnen krijgt wat je nodig hebt

Zo kan ik nog wel even doorgaan, suppletie is namelijk ondersteunend voor een boel dingen. Maar het beste is om het uit te proberen. Wij waren zeker sceptisch in het begin, maar het feit dat we het binnen dertig dagen mochten retourneren was voor ons doorslaggevend om het gewoon uit te proberen. Niet geschoten is altijd mis, toch!

Niet goed geld terug garantie.

Test het ook en als het binnen 30 dagen niet voor jou blijkt te zijn stuur je het gewoon terug! Klik op onderstaande foto voor meer informatie.

 

Klikbare banner voor toegang tot meer informatie over de bijeenkomst de kracht van voeding

 

 

Mijn blog is genomineerd! Help mij door te stemmen.

DIY Blog Award 2017