Toverhazelaar: het geheime en krachtige ingrediënt in heel veel diy natuurlijke verzorgingsproducten. Maar wat is toverhazelaar dan en wat zijn de eigenschappen waardoor het zo populair is in de diy verzorging community? Ik ging op zoek naar de antwoorden en ik vertel je wat mijn favoriete webshop is om het te kopen.

Wat is  toverhazelaar

Op Wikipedia vond ik onderstaande definitie:

“De toverhazelaar (Hamamelis ×intermedia) is een struik uit de familie Hamamelidaceae. Deze kruising is omstreeks 1935 ontstaan uit de soortkruising Hamamelis japonica × Hamamelis mollis.” bron: Wikipedia[1]

De takken en bast van de toverhazelaar bezitten astringente en volgens de Indianen medicinale eigenschappen. De vroege Puriteinse kolonisten namen de medicinale gebruiken van de Indianen over. Hierdoor wordt het tot op de dag van vandaag – in heel Amerika – nog steeds op veel manieren toegepast.

10 toepassingen voor toverhazelaar

Gebruik toverhazelaar op 10 manieren

1. Het vermindert acné, dep meerdere malen per dag een watje met wat druppels op je acné. Geen zin om meerdere keren per dag te deppen? Meng dan een paar druppels ’s ochtends en ’s avonds met je gezichtscrème en smeer daar je gezicht mee in.

2. Vervaagt verkleurde huidplekjes, kneuzingen, oude acné littekens, littekens van insectenbeten en repareert de huid. Dep meerdere malen per dag een watje met wat druppels toverhazelaar op de plekjes.

3. Vermindert wallen en ontstekingen door met aangelengde toverhazelaar voor het slapen gaan te behandelen.

4. Voorkomt het ontstaan van spataderen. Giet een scheut toverhazelaar op een doek , leg de doek op de plaats waar je het begin van spatadervorming ziet. Of meng je bodylotion met een scheutje toverhazelaar en smeer daar de plek mee in.

5. Verzacht symptomen als jeuk en irritatie van insectenbeten door het met toverhazelaarcrème in te smeren.

6. Voor schoon haar en verzorging van je hoofdhuid kun je een paar druppels toverhazelaar toevoegen aan je shampoo.

7. Voorkomt groei van bacteriën, infecties van de haarzakjes en werkt verzachtend na het scheren. Behandel de huid die net geschoren is met een watje met wat druppels toverhazelaar.

8. Gebruik toverhazelaar om bloedingen uit snijwondjes te verminderen. Druppel direct op het plekje of met een watje. Let op: dit kan wel wat prikken omdat er een klein percentage alcohol in toverhazelaar zit.

9. Verzacht de pijn en ontsteking bij aambei(en). Behandel de aambei(en) met aangelengde toverhazelaar op een doek.

10. Bescherm je mond, lippen en tandvlees door met toverhazelaar aangelengd met water te spoelen. Gebruik bij tandvleesontstekingen, mondzweertjes en slechte adem.

Zoals je leest kun je toverhazelaar op meerdere manieren gebruiken. Als het om deppen of insmeren gaat kun je het dus ook altijd mengen met de crème die je gebruikt. Kijk zelf welke methode het beste bij jou past.

Waar koop je toverhazelaar

Er zijn diverse winkels online die toverhazelaar verkopen. Mijn versie heeft een klein beetje alcohol erin zitten. Nu denk je misschien: alcohol werkt toch uitdrogend op je huid? Ja dat klopt, maar in het merk dat ik gebruik wordt maar een heel klein percentage gebruikt waardoor dit geen probleem is. Mocht je toch liever toverhazelaar zonder alcohol gebruiken, dan kun je terecht bij Naturalheroes.nl zelf koop ik mijn toverhazelaar bij Bespokebyyou, een recent geopende webshop waar ze eigenlijk alles verkopen op het gebied van diy verzorging. Ik ben zo blij met deze webshop want ze hebben echt alle ingrediënten die je vaak tegenkomt in de Amerikaanse recepten. Deze naam of linkjes naar deze webshop zul je nog veelvuldig tegen gaan komen 😉 .

Waarom ik kies voor Bespokebyyou

Al lange tijd zoek ik naar een winkel/webshop waar ik alle ingrediënten voor mijn diy avonturen kan aanschaffen. Want de ene heeft wel dit maar niet dat, zodat ik verschillende bestellingen moet plaatsen en meerdere keren bezorgingskosten moet betalen. Goede natuurlijke ingrediënten zijn gewoon lastig te vinden omdat ook vaak een goede omschrijving en bron van herkomst ontbreekt. Ik heb ook geen zin om alle shops te benaderen om te vragen waar alles vandaan komt en of het puur is.

Op Instagram kwam ik in contact met Galina, de eigenaresse van Bespokebyyou en door zelf vragen te stellen en haar antwoorden op vragen van anderen werd ik steeds enthousiaster. Daarom heb ik onlangs een bestelling geplaatst en ik ben helemaal blij. De ingrediënten zijn top, de verpakking is duurzaam en er wordt niets op dieren getest. Toch allemaal belangrijke punten voor mij. Maar het belangrijkste is dat ze zelf lang en veel onderzoek heeft gedaan en alleen de beste natuurlijke producten heeft verzameld en nu verkoopt. Ze hanteert een goede prijs/kwaliteit verhouding. De herkomst kun je zo opvragen, geen geheimzinnigheid of onduidelijkheid. Voor mij word Bespokebyyou mijn go to webshop. Neem eens een kijkje, wellicht is het ook iets voor jou.

Reclame of niet

Nu denk je wellicht dat ik betaald word om dit te schrijven, maar niets is minder waar. Zoals je kunt lezen in de disclaimer maak ik zeker gebruik van affiliate linkjes op het blog maar dat is ook altijd naar producten die ik zelf koop. In dit geval heb ik geen connectie met Bespokebyyou behalve dan dat ik een groot fan ben.

Had jij al van witch hazel of toverhazelaar gehoord? Zo ja, waar gebruik jij het voor?

[1] Wikipedia.nl