Je ligt heerlijk te soezen in het zonnetje, oeps in slaap gevallen. Maakt niet uit, je voelt je namelijk heerlijk opgefrist, totdat je je uitrekt. Au, au, au je huid vond het tukkie in de zon niet zo opfrissend. Gelukkig heb je deze aftersun gel in je tas zitten. Even insmeren voor instant verkoeling 😍.

Zomerweer

De dagen van lekker in de zon vertoeven zijn in volle gang. Misschien zit je in Nederland of heb je warmere oorden opgezocht. Het maakt eigenlijk niet uit waar je bent want verbranden kun je overal. Ik lig nu lekker op het strand van Tenerife, heerlijk genieten van het zonnetje. De warmte op mijn huid, met de wetenschap dat er straks een heerlijk verkoelende aftersun gel op me staat te wachten.

Verbranden doe ik zelden, heeft ongetwijfeld te maken met mijn huidtype 😉. Maar desondanks kan mijn huid na een dagje strand wat trekkerig aanvoelen. Daarvoor is deze aftersun gel ook goed te gebruiken.

Ben je verbrand? Smeer deze homemade aftersun gel op je huid voor verkoeling en heling van je huid. Ingrediënten aftersun gel

Er zitten maar drie ingrediënten in deze aftersun gel. Aloë Vera verzorgt, hydrateert en verkoelt de huid. Lavender essentiële olie (EO) kalmeert en ondersteunt de huid bij haar herstel. Als laatste ingrediënt peppermint EO om je huid en geest een flinke oppepper te geven en omdat het het trekkerige/branderige gevoel uit de huid trekt.

*Potje aloë vera (120 ml)
*20 druppels lavender
*15-25 druppels peppermint

Peppermint wordt een hete olie genoemd, dit omdat het warm of juist koud kan aanvoelen op de huid. In het geval met peppermint betekent het dat het koud aanvoelt, vandaar het verkoelende effect. Maar niet iedereen kan goed tegen dit gevoel. Begin dus met vijftien druppels en test het op je huid. Voeg druppels toe (max 25 totaal) totdat het voor jou fijn aanvoelt.

Doe de druppels in het potje aloë en roer goed door. Je ziet tijdens het roeren dat de aloë vera van doorzichtig naar opaque gaat, dit hoort zo! Blijf net zo lang roeren totdat de kleur overal effen is. Bekijk het filmpje en zie hoe makkelijk het is om deze aftersungel te maken.

Smeren, smeren, smeren

Mijn advies smeer je in met deze aftersun gel ook al ben je niet verbrand. Het koelt lekker af en je verzorgt je huid tegelijkertijd. Door de aloë is het een heel luchtig smeersel.

Door het opwekkende effect wat peppermint kan hebben kan het zijn dat je misschien niet goed in slaap kan vallen. Smeer je dan de volgende avond niet in met deze aftersun gel voordat je gaat slapen. Ik heb hier nooit last van gehad, maar ik heb wel anderen hierover gehoord. Voor een extra verkoelend effect kun je het potje in een koelkast bewaren. Kijk voor de houdbaarheid naar de datum op het potje aloë vera.

Zelf gebruik ik altijd spateltjes om mijn verzorgingsproducten uit de potjes te halen omdat op deze manier er geen rommel en/of bacteriën in de potjes komen. Hierdoor zijn al je producten langer houdbaar, ook die uit de winkel 😉.

Wat zit er nog meer in mijn toilettas?

Volgende week deel ik een kort maar krachtig recept wat ik mijn airco in een flesje noem. Ook een paar van mijn favoriete EO’s komen aan bod.

Wat is jouw remedie tegen een verbrande en trekkerige huid?