Je hebt niet altijd tijd of zin om naar een pedicure te gaan, maar je voeten even lekker verwennen is wel heel lekker. Plan voor je volgende me time eens een fijne at home pedicure en krijg weer zachte en verzorgde voeten. Wie zegt dat we dat alleen in de zomer mogen hebben 😉.

Mijn reden voor een at home pedicure

Heel eerlijk, afgelopen vakantie op Tenerife heb ik voor het eerst in mijn leven een pedicure gehad en dat is me eigenlijk heel goed bevallen. Nu de herfst eraan komt en de open schoenen steeds vaker vervangen worden door dichte vond ik het niet meer zo nodig om nagellak op mijn teennagels te hebben. De hoogste tijd – na een maand – om het eraf te halen. Hmmm na het afhalen bleek het ook wel de hoogste tijd om mijn nagels te knippen, dat verklaart gelijk waarom mijn schoenen ineens strakker zaten 😋.

Verwen jezelf met een at home pedicureOok heb ik de laatste weken weer veel aanvallen, dit kan komen omdat ik teveel doe door al die energie die ik ineens heb – heb ik je laatst alles over verteld. Of misschien moet ik mijn magnesium level weer iets verhogen. In het verleden is namelijk gebleken dat bij mij een tekort aan magnesium meer aanvallen tot gevolg heeft.

Twee vliegen in één klap

Dus ik koos voor quality me time met een at home pedicure. Eerst mijn nagellak eraf gehaald, daarna mijn voeten heerlijk gescrubd met mijn homemade koffiescrub. Toen een leuke serie op Netflix aangezet – ik kijk nu de Grimm – en mijn voeten in een badje.

Dit badje is gevuld met magnesium vlokken van Zechsal, baking soda, Lavender en Rosemary essentiële oliën. De geur alleen al is verrukkelijk! De Lavender is voor verzorging van mijn huid en werkt lekker ontspannend. De Rosemary ondersteunt je bloedvatenstelsel en kan deze iets verwijden. Iets wat ik als heel prettig ervaar. Na een halfuurtje weken kon ik makkelijk mijn nagels knippen en mijn nagelriemen behandelen. Daarna alles heerlijk ingesmeerd met de nagelriemolie waarvan je het recept hier kunt vinden.

Resultaat: babyzachte voetjes, een opgekalefaterd magnesium niveau en kale nagels 😕. Dat laatste is vooral even wennen.

Natuurlijke nagellak

Omdat ik altijd gele nagels en dunne nagels overhield van nagellak, heb ik jaren geleden de nagellak afgezworen. Nu vond ik het toch wel heel mooi staan in ieder geval op mijn tenen. Dus als ik de juiste lak kan vinden – dan bedoel ik lak op geheel natuurlijke basis – dan wil ik deze zeker proberen.

Want ja eigenlijk horen er wel gelakte nagels te zijn na afloop van een at home pedicure, toch? Heb jij een natuurlijk merk voor mij wat ik eens kan testen?
Wat ik nog wel even kwijt wil is dat je eigen teennagels vijlen en nagelriemen verzorgen best een onhandig karweitje is. Dus heb je daar nog tips voor, hoor ik die ook graag 😍.

Een voorraadje

Wil je zoals ik regelmatig een voetenbad nemen, maak dan een voorraadje van het mengsel in een lege pot (die goed afgesloten kan worden). Ik nam 1 cup magnesiumzout/vlokken, 3 scheppen baking soda – helpt bij de ontgifting – 10 druppels Lavender en Rozemarijn; het deksel erop en even goed schudden. Gebruik 2 eetlepels in een teil met warm water en blijf twintig tot dertig minuten erin met je voeten.

Je kunt natuurlijk afwisselen met essentiële oliën met de geuren die jij lekker vindt. Zo wissel ik ook wel eens af met Orange en Stressaway als ik mijn hoofd volkomen tot rust wil laten komen. Ach, ik kan hier uren over doorgaan, maar ja dat doe ik niet want daar zit jij vast niet op te wachten 😜.

Voor nu wens ik je veel plezier met je at home pedicure en ik hoor graag hoe het je bevalt!