Maak je eigen zeezout texture haarspray

‘Mijn haar zit eigenlijk het leukst in de zomer, als ik op het strand ben geweest,’ zei ik onlangs tegen Maris. Zodat ze prompt de volgende keer met een kadootje aan kwam zetten: zelfgemaakte zeezout texture spray. Vorig jaar al een hot item op fashion-en beautyblogs (want die nonchalante-laat-maar-waaien-beachlook is bij meer vrouwen favoriet), maar best een kostbaar product om te kopen.

Gelijk uitproberen natuurlijk. Hoe ziet het eruit? En, ook belangrijk, hoe voelt je haar? Handige bijkomstigheid: Mariska en ik hebben totaal verschillend haar (zij sluik, ik krul; zie foto in de sidebar), wat het interessant maakt om de resultaten te vergelijken.

Ik heb van nature krullend, droog haar. Omdat ik nooit shampoo gebruik, borstel ik mijn haar elke ochtend na het douchen uit en laat het aan de lucht drogen. Soms gebruik ik een conditioner of stay-in product om het borstelen wat makkelijker te maken of het haar extra voeding te geven, maar verder hangt het helemaal van de weersomstandigheden af hoe m’n haar zit, en hoeveel en wat voor krul erin zit. Met deze zeezout texture spray made by Maris zag m’n haar er inderdaad uit alsof ik in zee had gezwommen en het had laten opdrogen. Het zat wat wilder en voelde stug maar wel stevig aan. Qua looks niet een supergroot verschil, maar voor het beachgevoel zonder de beach zeker een blijvertje!

Het verschil tussen ‘before’ & ‘after’ was bij Maris een stuk groter. Van steil haar naar mooie slagen in je haar: ze had echt een ander hoofd 🙂 . Na gebruik van de spray had ze een dag lang flinke slag, en daarna veel meer volume dan normaal.

Je eigen beachlook met zelfgemaakte zeezout texture spray

Mariska: ‘Dat kan ik zeker beamen zoals je ook op de foto’s kunt zien. Ik gebruik het nu na iedere wasbeurt en mijn haar voelt steviger zonder in te leveren op glans, niet geheel onbelangrijk voor mij. Volume heb ik nu niet meer voor maar één dag zoals meestal het geval was met andere haarproducten. Ik moet er wel aan toevoegen dat de slagen er gedurende dag langzaam uitzakken al gaan ze niet helemaal weg. Dus ik ben nog aan het zoeken naar een diy haarversteviger die ik kan combineren. Maar daar kun je binnenkort meer over lezen ;-).’

Onze conclusie: het loont de moeite (en wat voor moeite is het nou helemaal) om deze sea salt texture spray regelmatig te maken en te gebruiken.

De simpele stappen voor het maken van deze zeezout texture haarspray:

4 basis ingrediënten:

  • 1 cup warm water (om te sprayen)
  • 1 eetlepel zeezout (voor de texture)
  • 1 à 2 theelepels olijf-, argan– of kokosolie (om te voeden)
  • 4 à 5 druppels essentiële olie (voor het lekkere geurtje, kies je favoriet of een mix)
  • een sprayflaconnetje, verkrijgbaar bij Etos of H&M online.

Variaties:
* Heb je droog haar en wil je extra voeding, gebruik dan een extra theelepeltje olie
* Is je haar juist wat vetter, dan heb je aan 1 theelepel olie genoeg
* Voor krullend of gestyled haar kun je, voor de stevigheid, 1 of 2 theelepels gel toevoegen. Ook een optie: haarlak gebruiken na het stylen

Handig om te weten:
* Kokosolie wordt vloeibaar bij 24 graden Celsius. Bewaar je het op een koele plek, dan heeft het een vastere vorm. In dat geval kun je beter argan- of olijfolie gebruiken, of de kokosolie even verwarmen.

Wij hebben nooit de winkelversie geprobeerd, maar deze versie bevalt ons al zo goed omdat het zo simpel, makkelijk en goedkoop te maken is dat wij bij deze versie blijven. Groot voordeel van het zelf maken is natuurlijk dat je het helemaal kunt afstemmen op je eigen type haar. Heb je hier ook al eens mee geëxperimenteerd of ben je nu zeker van plan om het zelf te maken, vertel ons dan hoe het is bevallen. Laat een reactie hieronder achter of plaats een foto met het resultaat op één van onze social media kanalen. We zijn heel benieuwd wat jullie ervan vinden.